Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Paaltje?

Dit muurtje is een paar jaar oud. Een heipaaltje meer of minder…. niemand ziet het.
Toch?

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Paaltje?

 • Frank

  @Michiel: Er is helemaal geen waterpas nodig. Photoshop volstaat. Als je de opname zo roteert dat het midden van de foto rechtop staat, dan zal blijken dat de kozijnen exact parallel aan elkaar lopen, waaruit opgemaakt mag worden dat de tilt van de camera precies 0 graden is. Omdat dan de voegen eveneens volledig parallel lopen en exact haaks op de kozijnen staan, kun je concluderen dat ook de pan van de camera precies 0 graden is en de foto dus loodrecht op de muur genomen is. Om de optische as geroteerd, dat wel, maar wel loodrecht.

  Er vanuit gaand dat de kans vrij gering is, dat het huis scheef staat, resteert de conclusie dat het muurtje scheef moet staan. Het muurtje is 4m20 lang en aannemen dat het muurtje niet parallel aan de gevel loopt lijkt me vrij bizar, maar feit is dat het muurtje op die 4m20 precies één steenlaag verloopt. Ik laat in het midden of dat met of zonder voeg is, maar 5 cm op 4m.20 is iets anders dan één cm op twee meter.

 • Michiel

  Plaats eerst maar eens een foto met een waterpas, dan praten we dan verder. De gehele foto is zo scheef dat je niet kunt beoordelen wat er fout is.
  Ten opzichte van het gevelmetselwerk is het muurtje links te laag, maar dit is hooguit een centimeter op 2 meter (er van uitgaande dat de fotograaf haaks op de gevel en het muurtje heeft gefotografeerd). Daarbij er ook nog van uit gaande dat de gevel en het muurtje evenwijdig aan elkaar staan.
  En dan nog… een funderingspaal!? Laat deze rubriek eens schrijven door een bouwkundige.

 • John

  Enig nadeel is dat bij een project van 100 huizen, dit een stuk of 200 paaltjes zijn. Dan is het opeens wel veel geld. Met een goede onderslag en zandpakket had het muurtje ook recht kunnen staan.

 • kj

  De foto staat scheef…

 • Jeroen

  Moet zo’n laag muurtje een paal hebben?

 • Frank

  @Manoah: De muur staat scheef ten opzichte van het huis. En de maker van de opname staat vervolgens zo scheef ten opzichte van beiden dat-ie de scheefstand van de muur zelfs overcompenseert. 🙂

 • Kees

  Het was natuurlijk de intentie van de ontwerper. Iets schever was wat overtuigender geweest.

 • Wat staat er nu precies scheef, de muur of het huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.