Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Parketvloer

Een klassiek geval van een overijverige parketeur. Helaas is het niet helemaal gelukt om alle verstekjes netjes te maken. Het zou een stuk rustiger en netter zijn als niet alle sprongen in verstek gemaakt worden, maar de plint waar mogelijk uitgekeept wordt om het kozijn heen.

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

16 reacties op “Parketvloer

 • Frans

  Ten eerste zijn dit geen plakplintjes maar massieve eiken plintjes en die worden gelijmd of met eem minibradtacker gespijkerd en ten tweede zitten ze op de vloer om de zwel of krimpnaat te bedekken dus kun je vaak het kozijn er niet uitzagen ander dekt deze de naat niet.
  Alleen het kozijn aan de onderkant wegzagen is een alternatief maar wil de klant niet altijd en is bij een clicsysteem ook niet mogelijk ivm het onder een hoek inleggen van de vloer.
  De scheurtjes hadden voorkomen moeten worden door de stukjes te lijmen.

 • B.Krullz

  Moeders heeft precies ditzelfde in huis, maar dan met plakplinten.
  Was door de laminaatlegger gedaan.
  Op den duur lieten die stukjes los of werden ze meegezogen met de stofzuiger.

 • Laurent

  En met al die kleine stukjes, nog gevaarlijk ook op je afkortzaag…

 • jan

  hier hebben ze de plinten nog geprobeerd in verstek aan te brengen. Heb wel eens in een woning gezien waar Poolse “parketteurs”bezig waren geweest en die legde de plinten gewoon koud tegen elkaar. Niks geen verstek. Wel lekker goedkoop.

 • harry klop

  De oplossing is simpel, het kozijn in korten en de vloer er onder door laten lopen daardoor zijn ook de plakplinten overbodig heb zelf zo al honderde vloeren gemaakt (de vakman)

 • Jan

  Hoe het wel had gemoeten, als het dan toch een plakplint moet zijn: Gewoon 2 stukjes verstek, en dan de kozijnvorm aan de achterkant uitsparen.

  Zo dus: http://postimage.org/image/1behz0i04/

 • allemaal mooi natuurlijk, scheurtjes etc is natuurlijk helemaal uit den boze. We kunnen allemaal er wel om lachen natuurlijk maar kan iemand nu eens vertellen hoe dit dan wel had gemoeten (vaklui) ?

 • Anton

  Seb: Helaas dit is geen grap/foto
  Nico: De kier onder de deur heeft niets met de vochthuishouding te maken in dit geval. Het deurkozijn is van een vaste kast……

 • Daniel

  Hahahaha Kansloos!

 • het ziet er inderdaad niet uit, maar een liggende plint of staand dat is een kwestie van smaak / ontwerp van de gehele ruimte.
  De “kier” onder de deur is tegenwoordig een eis i.v.m. de vochthuishouding

 • Siemen

  Hoe kan hij dit van zichzelf goedkeuren?!

 • Michiel

  Plakplinten is al een fout op zich. Wat is het nut van een plakplint?

 • Bart

  Wat een puinhoop. Deze parketeur heeft blijkbaar een aantal lessen gemist. Er zijn genoeg doe-het-zelfers die dit beter kunnen.

 • Jan van de Wetering

  dit is toch LEUK.

 • steven

  Helemaal eens met seb, dit is gewoon het fenomeen hoe de doe-het-zelf markt in de professionele markt is doorgedrongen. De vakmensen tegenwoordig (de goeden uitgezonderd) werken als doe-het-zelvers, vanwege o.a. gebrek aan of door een slechte opleiding.
  Ik vind het beeld wel aandoenlijk: al die gespleten stukjes hout, die uitspringende hoekjes en die lukraak niet-voorgeboorde spijkertjes. En zie die enorme naad onder de deur, waardoor de plint onder de deur kan doorlopen!! Wie had dat kunnen verzinnen?
  Toch wel goed van die spijkertjes, dan verdwijnen die splinters niet direct in de stofzuigmond………..

 • seb

  Ik mag hopen dat dit voor de grap/foto is gedaan. Dit kan toch werkelijk waar niemand afleveren.
  Overigens snap ik heel het fenomeen plakplinten (ook al worden ze zoals hier geniet) totaal niet.
  Gewoon tot 10mm van de muur leggen en dan rechtopstaande plinten van 12-15 mm dik tegen de muur, en bij kozijnen/posten even met de Fein en de beitel strookje uitkappen en netjes onder doorleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.