Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Past net niet

Wanneer een woning gemoderniseerd wordt met een cv-ketel is het wel noodzakelijk dat dit zo wordt aangelegd dat de huidige installatie en inrichting nog steeds gebruikt kan worden. Hier gaat dit net niet!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

14 reacties op “Past net niet

 • Rob

  Geweldig gewoon, dat verzin je toch niet?
  Perfect voorbeeld voor deze rubriek.

 • Rob.S

  Misschien was de elektricien een dag te laat voor demontage en kon de CVinstallateur de volgende dag niet meer terugkomen door een te lage aanneemsom. Maar wie waarschuwt de bewoner om in de winter ovenwanten aan te doen bij gebruik van deze WCD?

 • TheoR

  Wat zaniken wij met z’n allen. Best kans dat de bewoner tevreden is. Eindelijk warm in het hele huis en één stopcontactje is nog bruikbaar!.

 • Leon

  @Ronald/Jan
  Gezien de richting van het behang is de foto wel juist genomen. Of zou de plakrichting van het behang de bouwfout zijn? Vragen, vragen… 😉

 • Jan

  Ronald: Welke kant op? Leidingen langs de vloer, met een WCD op 10cm hoogte, nog minder als er nog een vloerafwerking+plint op moet? Dan had de WCD beter naar 30cm gebracht kunnen worden.

  Of leidingen langs het plafond, met een hoge WCD voor een afzuigkap of iets dergelijks? Dan is het mogelijk geen bouwfout, maar zou een overzichtsfoto handig zijn.

 • Ronald

  Staat de foto niet 90 graden gedraaid?

 • Helemaal niet slim opgelost. Kans is groot dat de bevestigings bout van de leidingen Door de electrische leiding loopt (*lopen vaak naar boven of beneden een stopcontact *) met grote kans op kortsluiting en/of stroom op de cv leiding.. Ik kwam dat met verbouwen van mijn eigen woning tegen. Na het slopen van de cv leiding trok ik een 5/8 ste leiding mee en de schroef zat precies tussen twee draden in. Scheelde dus niets.

 • Ton Aalmans

  Stom, ze komen niet op het idee om de leidingen op de andere muur te monteren

 • Aholt

  Is geen bouwfout, is gewoon dhz broddelwerk. We gaan dit soort zaken toch niet serieus nemen in deze rubriek!

 • steven

  Natuurlijk een bouwfout! Deze kromme oplossingen komen zo vaak voor in projecten waar iedereen langs elkaar heen werkt en men niet wil, of eigenlijk niet in staat is dit zelf te doorzien. Eerder ben ik de mening toegedaan dat de auteurs van dit soort oplossingen, dezelfde morgen nog ergens stonden te stuken en morgen ergens een deur afhangen. En alles voor een habbekrats: daar kun je dus geen al te groot denkvermogen, noch vakkennis bij verwachten. Jammer, maar helaas waar. Overigens, staat die dubbele wandcontactdoos niet op zijn zij? Als die recht geplaatst zou zijn, zou zelfs met de hinderlijke cv-leiding beide contacten g enigszins bereikbaar zijn. Desondanks: het blijft kl…!

 • ron reijnders

  geen bouwfout maar zouden ze gecontroleerd hebben waar de E- leiding in de muur liep? zonder controle wel heel risico vol.

 • Marcel

  De oplossing is lang niet verkeerd alleen de uitvoering niet. Leidingen niet recht en met kraak beugels.

 • Renė Koster

  Volgens die installateur gaat het dus wél.!!

 • Arend

  Keurig opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.