Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Dragers pergola

Deze pergola is aangetroffen bij de oplevering van een nieuw appartement. De spandraden om een druivenplant te geleiden ontbreken hier maar dit is niet het grootste probleem. De extra dragers matchen niet met de posities van de koppelplaten. De pergola hangt letterlijk in de lucht. De druivenoogst zal mager zijn!

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Dragers pergola

 • TheoR

  Tja Teunis…, als kleuter werd ik halfweg de vijftiger jaren door onze buurman, een architect, op zijn tekenkruk gezet en mocht ik “krabbelen” op zijn tekenplank. Ik hoor de man nog tegen zijn assistent zeggen: “meten is weten en gissen is missen”. Die boodschap blijft actueel, zo ook op het onderhavige tafereel. Was de foto iets royaler, wat er steevast aan schort in deze rubriek, dan was er voor ons lezers/kijkers/criticasters minder giswerk. Maar ja, elk nadeel heeft zijn voordeel: bij het giswerk lees je vaak heerlijk en ongezouten commentaar!

 • Teunis

  Meten blijft moeilijk……….

 • marcel

  wie weet moet je de voorste balk omdraaien, wie weet past het dan wel.

 • TheoR

  Wijn op deze hoogte en oriëntatie? Hier zullen de druiven zuur zijn. Hooguit een Chateau Migraine met dubbele hoofdpijn: van de wijn én van de blunder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.