Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Planken plafond

Dit plafond van een parkeergarage is sfeervol bekleed met een open structuur van houten planken. Jammer alleen dat de bevestiging te wensen overlaat. Planken iets van een meter laten oversteken is vragen om problemen. Doordat ze kromtrekken komt de een naar beneden en wijkt de ander juist naar boven. Jammer van de moeite.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Planken plafond

 • bas wieringa

  Op zich mooi om iets te doen tegen de galm en het ‘koude’ beton look met allerlei alu buizen en kunststof kanalen.
  Zijn er geen vuur vaste materialen om dit soort lamellen mee uit te voeren? De sprinklerinstallatie kan goed mee genomen worden zolang je maar samen wilt werken en het ontwerp optimaliseert.

 • @Ton; wel eens gehoord van een betonplank? Bestaan toch echt…..

 • Ton

  Houten planken, hmmm pleonasme?

 • Het is de ellende van een trend: overal steigerdelen of steigerdeel-achtige delen voor gebruiken. Ook in deze parkeergarage, overigens voor velen onvindbaar onder een nogal pompeus en uit de toon vallend gebouw van de woningbouwvereniging Nijenstee in Groningen.

 • Eefje van Duin

  Parkeergarage Damsterdiep Groningen

 • Wie o wie raad waar dit is?

 • Krius

  lijkt mij wel handig voor de sprinkler installatie…. not

 • Leon

  Inderdaad een beetje Ikea-style, maar daar ging het ook mis denk ik. Een lattenbodem leg je in je bed, die hang je niet onder het plafond. Of het sfeervol is is lastig te beoordelen, maar op deze foto vind ik het juist erg druk overkomen. Zuinig of niet: wat is er mis met een vlak plafond in een lichte kleur? We hebben het hier over een parkeergarage, een ruimte die functioneel en overzichtelijk moet zijn. Voor gezelligheid en sfeer zijn wel andere bouwwerken te vinden…

 • Ray

  Lijkt me ook heel brand veilig……………NOT

 • Als de “stuiknaad” samen had gevallen met de bovenliggende ophangconstructie èn beide uiteinden zouden zijn vastgezet zou het probleem een stuk minder groot zijn geweest lijkt mij?
  En al is het een beetje goedkope wijze om een parkeergarage op te fleuren is er wel iets gedaan om een doorgaans grijze bedoening wat te verfraaien “Ikea-style”.

 • Theo

  Is vast een Nederlandse parkeergarage. Armoe troef! Moet (bijna) altijd zo “zuunig” mogelijk. Zo te zien hout dat eigenlijk bestemd is voor pallet-fabricage. Zeker een restpartijtje? De verwerking en detaillering slaat nergens op. Met alle respect Henk: dit is geen bouwfout maar een klucht! Ik blijf pleiten voor een rubriek: “ook om te lachen”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.