Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Profiel


Deze situatie werd aangetroffen bij een uitbouw op de 1e verdieping. Het bijzondere hieraan is dat er geen profiel op de hoek is toegepast maar een draad is gespannen, van boven naar beneden. Hier kan dus geen horizontale draad meer aangespannen worden. Nog niet te spreken over de kwaliteit van het metselwerk, isolatie en de toegepaste spouwankers.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Profiel

 • noyens

  In België is er misschien nog wel iemand te vinden die zonder profielen werkt dat kan maar het gebruik maken van zogenaamde stuikdraden zoals op de foto te zien is, datis toch echt wel typisch iets voor Nederland hoor.

 • raymond

  Nou, Het enige verschil als men op de “Belgische” manier metselt is dat men zowel binnen -en buitenblad tegelijkertijd optrekt, zodoende er geen steiger benodigd is. Maar ik kan je één ding verzekeren Cornelis dat een beetje metselaar in België ook profielen toepast! Dus als jij iemand met een waterpasje hebt bezig gezien en zo een bouw als hierboven maakt zou ik hem snel van de bouwplaats afstampen en vragen of hij nog in de middeleeuwen leeft 😉 –

 • cornelis

  Misschien zijn het Belgische metselaars (metsers).
  In Belgie wordt heel anders gemetseld, niks geen profielen, alleen een waterpas en verder niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.