Ga naar hoofdinhoud

PV-dak

PV dak bouwfout

Op deze woningen zijn de PV-panelen voldaks gelegd. Het zullen vast woningen zijn met nul op de meter. Jammer alleen dat het kennelijk ook niet te veel mocht kosten. Full black panelen zijn dan toch echt wel een aanrader.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “PV-dak

 • Leon

  @TheoR
  Wacht maar tot de milieumaatregelen mee gaan tellen, dan zijn PV-panelen ineens een stuk minder interessant. (Dan gaat Nederland waarschijnlijk massaal aan de luchtwarmtepomp, lekker met zo’n brommende ‘airco’ in de tuin).

 • bas

  Ik zou overigens wel eens een detail van die nokvorsten willen zien, zoals ik het hier vanachter mijn bureau zie, gaat daar aardig wat rendement verloren.

 • TheoR

  De bouwfout hier is dat deze (kennelijke) woning een misbaksel is. Een treurige imitatie van een 30-er jaren woning, behangen met de goedkoopste verworvenheden van nieuwe energetische technieken. Een triest schouwspel. Vlees noch vis. Kennelijk verkoopt het goed en dat is wat tegenwoordig telt. Ongetwijfeld staat de folder van dit gedrocht stijf van het begrip “duurzaam”. Op misbruik van dit begrip zou een gevangenisstraf moeten staan. Raden wat er dan in ons land op grote schaal gebouwd zou worden?

 • bas

  @rb, de pannendaken en leiendaken die ik ken zijn ook niet zo glad als een glasplaat en schuift de sneeuw ook niet zo snel af door opwarming als van een PV paneel.
  Heb het in de Alpen zien gebeuren (goed daar sneeuwt het in de regel ook iets meer dan hier) hoe 100m2 sneeuw naar beneden donderde. En daar hebben ze steeds vaker kleine ribben die tussen de panelen worden gemonteerd (niet te hoog uiteraard vanwege schaduw effect).

  Verder was mijn opmerking ook met een knipoog, maar dat hebben mensen vaker niet door dus zal ik zelf aan moeten sleutelen denk ik.

 • rb

  @bas… en die voorzieningen zitten wel op pannendaken of lei gedekte daken?

 • bas

  Volgens mij is de vout dat er geen voorziening is genomen voor het geval er een paksneeuw naar beneden komt glijden.

 • Mart

  “Jammer dat het kennelijk niet te veel mocht kosten. Een koperen HWA-en zijn toch echt wel een aanrader.”

 • rb

  Zo kun je ook alle woningen met betonpannen hier plaatsen. “Jammer dat het kennelijk niet te veel mocht kosten. Een keramische OVH pan zijn toch echt wel een aanrader.”

 • rb

  En de bouwfout is…

 • Jansen

  een heuze bouwfout

 • JvdB

  En waarom is dit dan een bouwfout? Hier heeft men alleen voor een goedkopere soort panelen gekozen, dat is in mijn ogen geen bouwfout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *