Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

PV-panelen

Voeg zes PV-panelen toe en je haalt je EPC. Jammer alleen dat het buurpand zo dichtbij staat en vooral in de winterperiode vrijwel alle zon afschermt. Soms kan het geen kwaad om een beetje verder te kijken dan je tuin breed is. Vooral als de woningen geschakeld zijn ontworpen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “PV-panelen

  • Leon

    @Bastiaan
    Dat is dan best jammer, vaak gaat het juist andersom (pleur het dak maar vol met PV, dan komen we er wel qua EPG). Los je het een keer mooi op, wordt je werk na oplevering alsnog verkracht… 🙁

  • Jan

    SE: https://www.google.nl/search?q=rode+zonnepanelen&tbm=isch

    Er bestaan echt genoeg rode zonnepanelen. Wel duurder, en lagere opbrengst per m2

  • Bastiaan

    De panelen zijn door de bewoners na oplevering geplaatst. in de EP-berekeningen is niet met PV panelen gerekend.
    Deze woningen zijn voorzien van stadsverwarming, mede rekenaars weten dan dat om de EP te halen PV panelen niet nodig zijn.
    Overigens is over de rendementen van de stadsverwarming ook de nodige discussie maar dat terzijde.

  • SE

    Klopy, maar ontwikkelen van rode panelen zou ook niet verkeerd zijn. voor het beeld op alle rood gedekte woningen in nederland.

    Een andere delicaat iets, waarom staat er soms nog voor nieuwbouw wijken rode dakpannen voorgeschreven.
    Als je een paar jaar verder bent zijn de daken veel al (deels) zwart van de panelen.
    dat is iets waar ik me meer om kan irriteren dan deze foto’s.

  • Ben allang blij dat er voor geheel zwarte panelen is gekozen TheoR!

  • TheoR

    Maarten, zelfs IKEA heeft het begrepen: “aandacht maakt alles mooier”. Twee jaar verder worden hier geheid ook nog airco-units geplaatst. Uiteraard in het zicht van de buren, met witte opbouw-pijperij tegen de gevel. Je zal er maar maar tegenaan moeten kijken! Dat heet een RATJETOE!

  • Zelf zie ik geen verschil qua panelen maar ik ben geen kenner. Wel zie ik verschillende configuraties en dat zie je wel vaker.
    Nieuwbouw standaardwoning tbv. EPC bv. 3 panelen. Optie dakraam erbij? Dan een paneeltje extra. Optie 2 dakramen? Dan 2 panelen extra. Optie dakkapel of optie uitbouw? 3 panelen extra. En zo ontstaat er een variatie in opties nieuwbouw en daarmee aantallen panelen, inderdaad om de EPC (op papier) te halen. En grotere aantallen worden soms anders in het dakvlak gepast dan de standaard 3……

  • Jansen

    Eenheidsworstwoning? Ze zijn alle drie anders.

    Waar ik me aan zou storen is het onderste paneel van het laatste huis.

  • Leen

    Weer zo’n rij ‘eenheidsworstwoningen’. Ze krijgen door deze verschillende panelen net weer een beetje eigen karakter. Maar mooi is anders.

  • First Advise

    Er wordt hier wel heel makkelijk met het vingertje naar de EPC gewezen.
    Kijken we naar de PV-panelen dan zie ik op de drie woningen, drie totaal verschillende configuraties liggen. Tevens liggen er verschillende merken panelen op de daken. Zoals het er uit ziet zijn deze na oplevering aangebracht. Geen enkele projectontwikkelaar/bouwondernemer/installateur zal verschillende soorten en configuraties inkopen en/of plaatsen.

  • TheoR

    Wanneer bedoelde EPC met zes PV-panelen zou worden bereikt neem ik aan dat de installatie daarvan bij de bouw plaatsvindt. Wellicht zou dan de situering van de woningen anders zijn geweest vanwege het beoogde (EPC-)resultaat. De foto toont bij uitstek hoe een van oorsprong aardige wijk, waar achteraf panelen worden geïnstalleerd, verrommelt. Rotzooi maar raak. Het interesseert kennelijk niemand, noch de eigenaar, noch de installateur. Ook de lokale overheid laat het hier steeds meer afweten. Beeld-kwaliteitsplan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.