Ga naar hoofdinhoud

PV panelen

Bouwfout PV panelen

Deze woningen zijn niet echt ontworpen op toepassing van PV-panelen. Twee rijen zo hoog mogelijk op het dak was het maximum. En zelfs dan zul je buiten de hoogzomer veel last van schaduwwerking hebben.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “PV panelen

  • rb

    Geen bouwfout, maar een (bewuste) keuze van de eigenaar. Wellicht dat de bewoner met deze 8 panelen genoeg opbrengst heeft om op 0 uit te komen en pakt deze configuratie voor hem/haar goed uit.

    Aan de hand van de foto is niet te zeggen of er al dan geen optimizers zijn gebruikt. Ook zie ik er niet aan af hoe de panelen georiënteerd zijn.

    Op dak panelen storen mij overigens niet. Ja, zonder is mooier, maar we moeten gaan leven in de geest van deze tijd waarin duurzaamheid een hot item is. Laten we ons er dan ook bij neerleggen dat een duurdere indak of vol geïntegreerde oplossing niet voor iedereen die een steentje wil bijdragen is weggelegd.

  • Met bijv. SolarEdge Power Optimizers vallen de schaduwverliezen erg mee.. gezien de kwaliteit van de panelen vrees ik echter dat hier niet in geïnvesteerd is. Hiernaast blijft het natuurlijk geen gezicht: na de schotelantennes en de gevelairco’s nu overal die lelijke panelen op het dak. Dan is een geïntegreerde oplossing zoals de nederlandse zonneceldakpannen van Zep een stuk beter alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *