Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

PV-panelen

PV-panelen sieren steeds meer daken. Of ontsieren steeds meer daken. In dit geval is er in ieder geval van tevoren goed rekening gehouden met het dakraam. Dit is precies in het patroon van de panelen opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “PV-panelen

 • Leon

  En hoe gaat het met de verkoop astrid? Hoe zit het met het (sluik)reclamebeleid van Bouwwereld.nl?

 • en hoe brengt men de panelen boven ? hoe zit het met de tilnorm ?

 • JP

  Het zou goed zijn als de overheid voor nieuwbouw voorbereidingen laat treffen voor zonnepanelen (en zonneboilers). Dakvlakken op het zuiden laten richten, e.d.

  Het is de toekomst en we kunnen er niet meer omheen.

 • rb

  @ilse, er zijn verschillende soorten en merken fotovoltaïsche dakpannen op de markt die een standaard maat hebben en dus volledig geïntegreerd worden in het pannendak. Opbrengst is iets minder dan panelen, maar esthetisch véél beter natuurlijk. Bij nieuwbouw of renovatie het overwegen waard, maar als je pannendak nog goed is… Tsja…

 • ilse

  bestaat er NOG geen zonnepaneel/dakpan in 1? Nee, dan uiteraard zoveel mogelijk panelen op de daken. Waar blijft de dakbedekking die ook energie opwekt. Functie kan samen met schoonheid.

 • Chris

  Toch zie ik wel een klein probleem. Als de panelen flink warmte ontwikkelen zal deze warmte zich zo via het geopende dakraam de zolder binnen stromen.

 • Leon

  Deze ‘bouwfout’ is m.i. tekenend voor deze rubriek.

  Je kunt hooguit van mening zijn dat het geen porem is, al die zonnepanelen die maar te pas en te onpas op het dak worden geplempt. Maar goed, het (b)lijkt de toekomst te zijn. Energetisch hartstikke mooi, esthetisch daarentegen… Maar goed, dat maakt het nog altijd geen bouwfout volgens mij.

 • kees

  Een echte en stevige bouwfout had als start van het nieuwe jaar recht gedaan aan deze rubriek, maar helaas………
  Kennelijk valt het in dit land nogal mee met de fouten (wat ik overigens uit eigen ervaring ten zeerste betwijfel – lees zeker weet).

 • rb

  Hallo redactie…. Wat is hier de bouwFOUT??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.