Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Radiator in de weg

Op tekening was het zo mooi: een ruime entree met glas tot op maaiveld. Jammer dat iemand het dan nodig vindt om er zelfs in een entreehal weer een radiator voor te plaatsen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Radiator in de weg

 • Leon

  @Frank
  Als architect ontwerp je de installaties niet, je kan er wel een idee over hebben maar niet zelden worden installaties op basis van zo laag mogelijke kosten bedacht. De opties die je noemt zijn heel aardig maar doorgaans is daar helemaal geen budget voor. Dat het comfort niet zou moeten wijken voor de esthetica ben ik helemaal met je eens, vaak is er wel een gulden middenweg te bedenken. Maar zoals je al terecht opmerkt: dan moet je wel even met elkaar overleggen. Overigens zou je in dit geval ook nog kunnen opteren voor vloerverwarming: geen radiatoren in het zicht en bovendien een mooie egale warmtespreiding over je droogloopmat (die daarmee in de natte Hollandse seizoenen een stuk sneller droog is en dus beter zal functioneren).

 • Frank

  Voorop gesteld: radiatoren zijn er voor comfort en comfort is belangrijker dan het plaatje, vind ik. Wanneer architecten er in hun ontwerp rekening mee houden. Je kunt ze namelijk ook wegwerken in vloer (convector) in het glas (glasverwarming) of kiezen voor een bankje zoals Zehnder die heeft. Genoeg oplossingen om het mooier maken dan die standaard radiator hier, maar ja, dan moet je wel overleggen, en daar centjes voor reserveren.

 • Leon

  Tja dit krijg je als de architect en de ontwerper van de installaties niet overleggen en elkaars werk niet zien of respecteren. Die radiator kan waarschijnlijk ook wel ergens anders tegen de muur geplakt worden. En als men het met elkaar eens is dat dit toch echt de beste plek is, kies dan voor een iets fraaiere convector bijvoorbeeld. Verder ben ik het wel eens met TheoR. Of het allemaal noodzakelijk is kun je je afvragen, maar het zijn vaak wel de ‘kleine’ dingen die het verschil maken. Kwaliteit vind je doorgaans terug in de details. En als we daar dan toch mee bezig zijn: volgens mij had het geen kwaad gekund als de bestrating een paar centimeter hoger was gelegd, dat had weer een hellingbaantje/struikelplankje gescheeld.

 • TheoR

  Om te beginnen, de tekening van dit moois ofwel de gedachte erachter zo die al bestaat: voor een entree(-gebied} veel te grote glasvlakken = doorloopgevaar / “zijlicht”, onderdorpel kaal op maaiveld = kwetsbaar, hier een hardstenen onderdorpel toepassen / onderdorpel deur, zelfde maat als stijlen, ziet er niet uit, verhoogde uitvoering toepassen, bovendien veilig voor het glas, de ontwateringskappen worden eraf geschopt, ooit gehoord van verborgen waterafvoer? / duwgreep op deur, ooit gehoord van verkropte uitvoering tegen verwondingen hand(?), verbandskist achter de deur? / belknop en spreekinstallatie links van “zijlicht”, stupide oplossing.
  Klaasje staat er mooi op. De gewraakte radiator is nog de minste fout (helaas van alle tijden), zie je in ieder geval waar je niet naar binnen kunt lopen. De radarbalk op de deur laat een deurautomaat vermoeden: waarschijnlijk opent de deur al bij een passerende hond, dat scheelt ook al weer.

 • rb

  Ah, de bouwfouten zijn weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.