Ga naar hoofdinhoud

Randje

Dit prefab betonelement is voorzien van een sponning als waterhol, waar het bovenliggende kozijn heel mooi op aansluit. Jammer alleen dat het naastliggende metselwerk daar minder goed op aansluit en zelfs de perforaties in de stenen zichtbaar zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Randje

  • Oppietoppie

    Persoonlijk had ik de neus de hoek om laten gaan tegen de galerij aan, kun je de waterhol prima laten doorlopen en sluit beton op beton mooi aan. De oplossing nu lijkt net alsof de latei is afgezaagd…

  • Ton Aalmans

    Het metselwerk boven de latei is duidelijk dieper als het metselwerk daaronder, kijk maar naar de duidelijk bredere stootvoegen daar, terwijl het eigenlijk lijkt mij in een vlak zou moeten liggen. De voorkant van de steen hangt dan weliswaar nog steeds over de neus van de latei heen, maar of de kanalen in de baksteen dan nog te zien waren geweest, durf ik te betwijfelen. Overigens vindt ik een doorlopende neus strakker in aanzicht dan een ter plaatse van het metselwerk dicht gemaakte neus.

  • En die ontbrekende steen naast het balkon rechts? ;-/

  • TheoR

    Er is wel meer jammer: de neus (ja, keurig met waterhol) had ook eerder mogen eindigen; bijvoorbeeld gelijk met de rechterzijde van het bovenliggende kozijn (wel met opstandje). Wellicht was dan ook het nodeloos en lelijk doorlopende waterhol aan de bovenzijde van het betonelement niet aan de aandacht ontsnapt. Bij het balkon was er kennelijk behoefte aan een verfijning en werd de plaat wat “ingesnoerd”. Mijns inziens schiet de ontwerper daar een beetje door want het detail levert nodeloze drukte op. Het geheel is wel netjes afgewerkt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.