Ga naar hoofdinhoud

Roest

Roest

Een trap in een afgesloten trappenhuis van een parkeergarage. Veel vochtbelasting is er dan niet. En toch roest de trap volop. Een verkeerde of te goedkope keuze van afwerking door de ontwerper of de bouwer?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Roest

 • Thomas

  Deze trap is niet thermisch verzinkt, doorgaans (en dat lijkt me hier ook het geval) is een parkeergarage een onverwarmde ruimte, alleen daarom al had het thermisch verzinkt moeten zijn.

 • Jaap

  Mwha, een nieuwe schilderbeurt? Hoe vaak wil je een dergelijk intensief gebruikte trap gaan schilderen. Het heeft iets te maken met gebruiksintentie en materiaalkeuze. Hoeveel prefab traptreden zijn er wel niet in de handel die in deze situatie tientallen jaren meegaan zonder tussenliggend onderhoud. Het lijkt me in dit geval zinvol dat de eigenaar een laagdikte meting laat doen. Dan zal de oorzaak snel duidelijk zijn. Het betreft zeker niet het loopvlak. Juist aan de voorzijde van de treden is de meeste roestvorming zichtbaar.

 • Robert

  Zo te zien inderdaad alleen aantasting op het loopvlak. Geen bouwfout maar gewoon weer toe aan een schilderbeurt?

 • C. Lam....

  Charl,
  Men moet niet alles zo snel onder de noemer “bouwfout” plaatsen.
  Wat Geert noemt met “pekel” is terecht men moet de intentieteit v/h gebruik meewegen.

 • Geert

  De afwerking is niet duidelijk en wat te denken van inwerking door zouten van pekel in de winter die men onder schoenen meeneemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *