Ga naar hoofdinhoud

Rookgasafvoer

Rookgasafvoer bouwfout

Deze mensen hebben een rookgasafvoer gemaakt door de gevel. Die gaat onder het balkon door tot net buiten de randbalk. Toch erg vervelend dat het hout van die randbalk volop gaat rotten door de warme vochtige lucht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Rookgasafvoer

 • Ik wil dit zeker geen bouwfout noemen. Als opzichter binnen stedelijk gebied zie ik dit dagelijks voorbij komen. In de oude regelgeving was dit een heel normale situatie en is later aangepast in de opvolgende regelgeving en dient (tegenwoordig) minimaal 50 cm boven het dak / hoogste punt uit te steken. Maar wat er zat wil niet zeggen dat het nu verboden is. Bij vervangen van het aangesloten toestel zal een professionele installateur dit afkeuren.
  Wat betreft het houtrot wat zichtbaar is wordt niet veroorzaakt door deze situatie maar door verstikking / continue hoge vochtbelasting van dit hoekdetail. Dit zijn de basis plaatsen van een balkon waar als eerste houtrot kan ontstaan.
  Het balkon daarnaast is al een keer hersteld !!!

 • Wat een geknoei weer! Dit is al sinds lange tijd verboden. De
  RGA dient hier omhoog te worden verlengd tot boven de dakrand!!
  De bovenburen zitten in dit geval “lekker” in de giftige dampen…
  Helaas komt dit (o.a.) in de grote steden nog veel voor….

 • Hans vdV
  Wat een geknoei weer. Dit is absoluut verboden sinds lange tijd. Deze RGA dient verlengd te worden tot boven de dakrand!!
  De bovenburen zitten hier in de giftige gassen! Helaas zitten de grote steden nog vol met dit soort gevaarlijke en ongezonde situaties…

 • Theo.R

  Leuk zo’n uitlaatpijp in de gevel. Mag je als buur je ramen (en mogelijk deuren) in diezelfde gevel dichthouden. Wat, gezondheid, milieu? Hoe bestaat het dat dit in ons met regels dichtgetimmerde land is toegestaan?

 • Gerrit v R

  De houtrot kan ook nog veroorzaakt worden door een detailfout.
  Dit soort oplossingen komen vaker voor en de uitmonding van de rookgasafvoer zit (te) dicht bij de ventilatie van de woning.
  Het komt ook nog te vaak voor dat een (gecertificeerd) installateur een HR ketel aansluit op een VR rookgasafvoerkanaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *