Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Rubber als waterafvoer

Deze luifels zijn volvlaks bedekt met PV-panelen. Efficiënt materiaalgebruik. Tussen de PV-panelen is een rubber aangebracht als waterafvoer. Jammer alleen dat er niet beter over nagedacht is waar het hemelwater heen moet. De aansluiting op de boei is al twijfelachtig, maar de domweg overstekende rubbers getuigen pas echt van gemakzucht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Rubber als waterafvoer

 • Vincent Jans

  Buiten het feit dat ik het niet mooi vind, denk ik dat het gewoon niet af is want de knelstrip op de gevel ontbreekt ook op sommige plaatsen. alleen weet ik niet hoe ze er makkelijk bij moeten komen?

 • Peter

  Volgens mij is het wel gereed, er wonen al mensen namelijk, ik zie een soort konijnenhok staan bij de buren. Of hebben we hier weer een opleverlijst met 200 restpunten geaccepteerd van de aannemer, want dat is tegenwoordig ook gebruikelijk, want waarom moet alles bij oplevering af zijn? als de betalingen maar binnen zijn!

 • T. van der Graaff

  Als je goed kijkt is er voor alle voordeuren een paneel weggelaten, en is er op die plek een kleinere glasplaat gemonteerd. Om doorloop te creëren, en licht bij de voordeur te krijgen. Verder zijn de rubberen strips waarschijnlijk gewoon afdichting. Dit aangezien ze hoger liggen dan het “dak”vlak. Verder lijkt het nog niet klaar. Hout nog niet geschilderd, rubber afgesneden, steun voor containers enz. Het is niet mijn idee van mooi of praktisch. Maar laat het eerst eens afgewerkt worden voor het als bouwfout bestempeld wordt.

 • TheoR

  Waar het om een optimale EPC-waarde gaat kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er naar een gunstig resultaat wordt toegerekend. De rekenmethode is dermate ingewikkeld dat de beoordelaars van de Bouwaanvraag het zelf nauwelijks nog kunnen volgen. Er hangt een “lucht van uitlaatgas”!!!

 • Op weg naar een lag(
  re) EPC is blijkbaar veel geoorloofd………… 😉

 • Peter

  De projectontwikkelaar die dit heeft bedacht werkt alleen maar van achter een bureau. Daarnaast is het niet goed en deugdelijk aangebracht, en wie is weer de dupe? De klant natuurlijk, wanneer houdt dit amateurisme toch eens op. Wie gaat dit nu oplossen?

 • En de onderkant van de panelen is lager dan deurhoogte. Vandaar dat enkele panelen bij de deuren zijn weg gelaten. Was handiger geweest om de helling iets flauwer te maken waardoor het een iets rustiger beeld werd. En ja, afwerking had zeker beter gekund. Of gewoon nog niet klaar?

 • TheoR

  Wel erg primitief of “ecologisch” bouwen? Meer “onlogisch” om een afdak zo uit te voeren. Volgens mij zijn het geen PV-panelen maar zonneboiler panelen, gelet op de dikte van het pakket. Wat, daglicht? Toch geen porem aan je voorgevel en je bezoek krijgt water in de nek! De feestvreugde wordt daarbij nog verhoogd door de wulpse schutting met parkeerplaats voor de verworvenheden van de afvalscheiding. Ik raak steeds blijer met mijn sobere jaren-60 rijtjeshuis.

 • jasper

  Ik vermoed dat het rubber expres te lang is afgesneden, aangezien dit soort pezen zich vaak terugtrekt en krimpt na het plaatsen. Afsnijden na een paar weken dus.

 • Freek

  Het rubber is toch niet aangebracht als afvoer? Het is m.i. aangebracht als afdichting; er vloeit tenslotte geen water naartoe. Daarbij twijfel ik of het rubber niet is verzakt/uitgezet i.p.v. gemakzuchtig aangebracht.

 • […] Redactie Bouwwereld Deze luifels zijn volvlaks bedekt met PV-panelen. Efficiënt materiaalgebruik. Tussen de PV-panelen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.