Ga naar hoofdinhoud

Schade aan de gevel na uitbreiding hoekwoning

schade gevel

Scheuren ontsieren het gevelmetselwerk van een verbouwde woning. Niet zo verwonderlijk als blijkt dat er bij de geveldoorbraak geen lateiconstructie is toegepast. Zowel het bovenliggende metselwerk als het dak van de aanbouw zijn hierdoor verzakt.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

6 reacties op “Schade aan de gevel na uitbreiding hoekwoning

 • ab

  hier komt nu de term: “hangende het onderzoek” vandaan . Dieptriest dat dit voorkomt.

 • W. Coervers

  Los van het gebeurde:
  De koudebrugonderbreking loopt niet door tot het niveau van de dakisolatie. Condensvorming zal optreden in het plafond. Detail Lijkt n beetje op isolatiesteen van Ubbink (is daarom uit hun assortiment verdwenen).
  Ik lees niets over een dampremmer, hoeft dat hier niet?

 • Thomas

  Dit artikel roept heel veel vragen op… De portaal constructie is dan vergeten of doet deze ‘aannemer’ zo’n gevel doorbraak altijd zonder staalconstructie?
  Is dit een aannemer die constructieve verbouwingen mag uitvoeren? Wat een prutser!

 • Theo.R

  Geen groter vermaak dan leedvermaak. Er is kennelijk geld om een bouwpatholoog achteraf de omvang van het drama in kaart te laten brengen en niet om vooraf tegen een fatsoenlijke vergoeding een goede bouwkundige en aannemer het werk te gunnen.

 • U. Tube

  Ik neem aan dat de achtergevel is gescheurd op de verdieping, boven de aanbouw.
  Een grotere overzichtsfoto zou wat meer duidelijkheid kunnen bieden.

 • Ik citeer; “Diverse tekeningen en berekeningen moeten uiteindelijk leiden tot het belangrijkste onderdeel van de verbouwing: een aanbouw aan de achterzijde van de woning”. Wie heeft die tekeningen en berekeningen gemaakt en stond daar wel of geen draagconstructie in? Want ik mis in het verhaal of de aannemer conform ontwerp heeft gebouwd. Of is het hier weer een toppunt van vergunningvrij (uit)bouwend Nederland? Want in dat geval worden tekeningen en berekeningen ook vaak “vergeten”. Dat kost immers alleen maar geld……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *