Ga naar hoofdinhoud

Schaduwpanelen

Bouwfout Schaduwpanelen

Niet de eerste keer dat deze situatie voorbijkomt: schaduwval op zonnepanelen. Dit keer door het belendende pand. Waarom de panelen niet op het dak van de voorgevel geplaatst zijn, is onduidelijk. Maar daar zal het naastgelegen pand allicht minder in de weg zitten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Schaduwpanelen

  • Henk

    is gewoon een kwestie van voldoen aan de energienorm welke geldt voor het project oftewel schaampanelen toepassen. nieuwbouw in Zwolle Weezenlanden.

  • Als het ochtendzon is klopt het en zou aan de achterzijde nog panelen kunnen liggen. Dan is het zo prima uitgevoerd. Schrijver van bovenstaand stukje is vergeten te vermelden of het avond of ochtendzon is (of weet dit ook niet is namelijk adhv de foto niet te zien)

  • Theo.R

    Lijkt een vroege morgenzon, dan liggen de panelen in oostelijke richting en ze vangen dan een redelijke tijd zonlicht. Klopt mijn redenering, dan zal het dakvlak achterzijde wel vol liggen met panelen. Die op het zijvlak liggen heel netjes in verhouding tot het totale vlak.
    Ik kan het niet laten: De historiserende architectuur van de woningen is niet mijn ding maar het is hier wel uiterst netjes en subtiel uitgevoerd. Chapeau! Dat geldt m.i. helaas niet voor het glazen scherm boven de garagepoorten: een onvoorstelbaar lompe detaillering doet ernstig afbreuk aan het subtiele karakter van de woningen. Jammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *