Ga naar hoofdinhoud

Schakelaar tegen muur

Na een renovatie bij een woonhuis kwam men deze schakelaar tegen. De schakelaar is tegen de muur aan gemaakt. Heeft men hier nu echt niet over nagedacht? Deze bouwfout kwam bij de redactie binnen via Twitter.

Ook een bouwfout gezien en gefotografeerd? Stuur hem hier in!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

14 reacties op “Schakelaar tegen muur

 • krisb

  Ik vind dit prachtig!

 • ph

  Wat is schakelaar in het Hongaars/

 • Leon

  Los van wie er heeft besloten tot deze oplossing: het is gewoon niet handig en het ziet er ook niet uit. ‘Snelle oplossingen’ nu kom je in de toekomst altijd weer tegen. Er gaat een moment komen dat iemand bij die inbouwdoos moet zijn vanwege de elektra, en dan begint het gedonder. Afdekraam wil er niet af, en voor je het weet kun je een stucadoor bestellen. Grote problemen/kostenposten beginnen vaak met iets kleins…

 • Is geen bouwfout, maar een vervallen schakelaar die nog weggewerkt moet worden achter de definitieve wandbekleding.

 • Jan

  bas: Als de opdrachtgever het zo wil, dan ligt de fout inderdaad daar. Dat zou kunnen.

  Overigens zou ik in een geval als dit mijn poot stijf hebben gehouden. Schakelaar eraf, draden naar binnen en de boel gewoon volstucen kan altijd (bij gebrek aan lasdoppen, nette dekseltjes en juist gereedschap).

  Uiteindelijk vragen mensen namelijk ‘wie heeft dit gedaan?’, niet ‘wie zei dat dit zo moest?’, en dan zou ik niet graag mijn naam horen als het er zo uit ziet.

 • bas

  @Jan, en als de opdrachtgever naast je staat “nee jonguh niet doen is nergens voor nodig gewoon ff snel die wand erin”

  Begrijp mij niet verkeerd he, ik keur dit net zo af als ieder ander alleen om dit bij de wandenbouwer of Smolarek neer te leggen is te gemakkelijk.
  En wat vaker is geopperd, dit hoort in het mapje “ook leuk om te lachen”

 • Jan

  bas: Dan nog kan de wandenbouwer natuurlijk even de schakelaar demonteren, de draden afdoppen, er een stucdekseltje opschroeven en dan pas de wand plaatsen.

 • TheoR

  Bas, jij slaat de speiker op zijn kop. Wat een bouwvout!

 • bas

  maar nu wat anders: stel de wanden bouwer heeft gemeld jongens dit klopt niet! En de opdracht gever zegt: “Je hebt helemaal gelijk maar dat contact is niet meer in gebruik en en linkerkant van deze muur wordt het copierhok met een grote kast hier in de muur, dank je wel voor de oplettend heid, overigens deze kant van de muur hoef je niet superstrak te stucen hoor zoals gezegd wordt een opslag kamer, nog koffie?”
  Dan komt er dus een dag later een tapijtlegger, trekt de deur van die kamer open, pakt meteen z’n aifoon en hopla lachen jongens zetten hem meteen op bouwvouten.nl keigaaf.

 • david

  Toch een filosoof die wandenzetter, zou het licht nu voor altijd aan of uit zijn?

 • @Aholt; vind het juist typisch iets van deze tijd in de bouw. “Ik ben de wandenzetter en heb opdracht om op deze plek, gemaatvoerd door derden exact 6,65 m2 scheidingswand te plaatsen incl. afwerking. Voor de rest kijk ik nergens naar maar mag ik nu wel een krabbel op mijn bon?”

 • Aholt

  Hier is duidelijk sprake van broddelwerk van een of andere doehetzelver. Er is zeker geen professionele (wanden)bouwer aan te pas gekomen, dat zie je toch in één oogopslag! Wat mij betreft onterecht in deze rubriek op deze nieuwsbrief voor professionals. Hoort toch echt thuis in het blaadje van de Gamma, Praxis en dergelijke. Kom op, hou het niveau op Bouwwereld alsjeblieft een beetje op peil.

 • “De schakelaar is tegen de muur aan gemaakt”; zou dat niet andersom zijn geweest?

 • Ernst Kleeblatt

  Helaas, open hakken en opnieuw plaatsen. Hier is geen andere oplossing voor.
  Maar er heeft wel een wandenbouwer zitten slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *