Ga naar hoofdinhoud

Scheuren

Scheuren

Op deze vloer komt uiteraard nog een dekvloer. Maar gezien de hoogte van de deuren op het verste punt, is er niet aan een dik vloerpakket gedacht. Een ondervloer met wat minder scheuren was dan wellicht toch beter geweest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Scheuren

 • Leon

  @Ernst Kleebatt
  Het staat inderdaad ook in de tekst, maar daar hecht ik bij deze rubriek niet zoveel waarde (meer) aan. Ik zie bij de deuren in ieder geval een rand ter plaatse van de gevellijn van enkele centimeters, als er vervolgens een onderdorpel is toegepast bij die deuren dan kan het zomaar zijn dat je er wel een dekvloertje kwijt raakt. Houdt niet over, maar toch.

  @TheoR
  Als je niet wil klieren moet je het ook niet doen. En het hele wel en wee van een winkelstraat kunnen beoordelen op basis van één foto is natuurlijk je reinste flauwekul, dat zul je hopelijk met me eens zijn.

 • TheoR

  Ernst: ik wil niet “klieren” maar de geachte redactie trekt die conclusie ook al. Ik schreef het bij dit onderwerp al eerder: waarover maken wij ons druk? Dit lijkt mij bij uitstek een winkel voor een outlettertje met een container overjarige merkjes incusief fluttapijtje. Na 6 maanden weer vertrokken?!

 • Ernst Kleeblatt

  @Leon, Als ik zo de foto bekijk is er bij de deuren helemaal geen hoogte beschikbaar voor een dekvloer, misschien nog net voor een tegelvloer.

 • Leon

  Ik mag het mis hebben, maar met een zwevende gewapende dekvloer is het toch gewoon opgelost? Er van uitgaande dat e.e.a. constructief wel klopt natuurlijk.

 • Erik

  Is het geen schuimbeton?

 • rb

  @DJ,
  Volgens mij is dit geen dekvloer, maar kijken we naar de ruwe, onafgewerkte betonvloer.

 • D.J

  De reactie van rb geeft hier waarschijnlijk al het antwoord. Voor de keuze voor deze dekvloer is de prijs waarschijnlijk doorslaggevend geweest met een creatieve receptuur als gevolg. Wanneer uit geminimaliseerde receptuur “de winst” gehaald moet worden zijn problemen in de vorm van bovenmatige geboortekrimp veelal het gevolg. Scheurvorming van 5 mm tot enkele centimeters is geen uitzondering met veelal ook losliggende schollen dekvloer. Vervanging voor ingebruikname is een verstandige keuze.

 • Wim

  ach gelijmde parket- of laminaatvloer er over en je ziet er geen barst van

 • rb

  Als dit het pand is wat ik denk dat het is (Deurne, stationstraat) dan kan ik u mededelen dat de aannemer in ieder geval failliet is.

 • TheoR

  Het geheel in ogenschouw nemende, dus ook buiten en de overkant, lijkt dit een zeer belegen winkelstraat waar je niet dood gevonden wil worden. Dit lijkt eindeloze leegstand, dus rijp voor de sloop. Waarover maken wij ons druk?

 • JvA

  Een dekvloer, hoe dik dan ook is nooit bedoelt om scheuren te “verdoezelen”. Wanneer de constructie dergelijke scheuren vertoont is het wachten op problemen in de afwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.