Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Sierelementen

Deze gevel is rijk – of druk – gedetailleerd, met veel witte vlakken. Op de hoek is een donkere penant gecreëerd waar de hwa achter schuilgaat. De witte pijpjes zijn op deze manier echter wel erg opvallend. Jammer dat die niet zijn weggewerkt achter de goot en onder het maaiveld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Sierelementen

 • Vincent Jans

  Ik begrijp niet waarom er op de hoek 2 afvoerpijpen zitten.
  1 zinken afvoerbuis, gewoon in het zicht, had er veel fraaier uitgezien. Maar ik kan niet echt zeggen dat dit een bouwfout is.

 • sander

  ik vind het toch een redelijke bouwfout. Het hwa pijpje wat aan de onderzijde uitsteekt kan echt niet. Wordt binnen de kortste keren kapot getrapt. En anders valt er iemand over.

 • Marcellus_B

  de rubriek ‘bouwfouten’ is klaarblijkelijk gewijzigd in een rubriek ‘aannemers vinden dingen stom’.
  Maak nu een zin met de woorden boer, vreten, kent en niet …

 • De Vries

  Een bouwfout, is volgens de definitie van TNO, “..een fout in ontwerp en/of uitvoering en/of onderhoud welke tot gevolg heeft dat de beoogde kwaliteit niet gehaald wordt.”

  Het moge duidelijk zijn dat de beoogde visuele kwaliteit hier heel duidelijk aan de wensen overlaat. Esthetisch klopt er helemaal niks van en het zou mij niet verbazen als zoveel onverschilligheid ook z’n sporen trekt in de techniek.

 • TheoR

  Mooi of lelijk: gevoelige discussies en probeer dan maar eens objectief te blijven. Toch heeft lelijkheid een pijngrens: zoals hier?

 • Aholt

  Pardon, dit is toch de rubriek Bouwfouten?
  Geachte redactie van Bouwwereld, graag reacties beter schiften!

 • Teun

  Niet alleen de HWA pijpjes maar ook het rooster in het valraam is geen fraai gezicht.

 • De Vries

  Wat een gepruts, het hele huis is een groot gedrocht. Het idee was misschien leuk maar de uitwerking [welke uitwerking?] is knudde. Iets meer fotomateriaal zou trouwens wel vermakelijk zijn.

 • TheoR

  De bedenker van dit moois is vast geïnspireerd door “de Amsterdamse School” maar heeft daar volgens mij weinig van begrepen. Geef mij maar het origineel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.