Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Sierlijk balkon

Deze bewoners besloten hun balkon te renoveren en te verfraaien. Kennelijk hebben ze zelf geen (kleine) kinderen want dan zou je dit toch echt wel laten. Nog los van het feit dat ook het Bouwbesluit veiligheidseisen stelt.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

16 reacties op “Sierlijk balkon

 • Kan zo niet zien waarvan het gemaakt is, maar of het rekentechnisch voldoet aan de doorvalveiligheid ? Voor de opstap mogelijkheid een glas of lexan plaatje er voor en je bent veilig 🙂

 • Piet

  – Ben ook niet gecharmeerd van het originele hek. Vertikale spijlen (in plaats van horizontale) is altijd beter. Je zult verbaasd staan waar kinderen allemaal in kunnen klimmen als ze 3 jaar zijn.

  – Nieuwe bewoners zullen misschien niet meteen in de gaten hebben dat het niet veilig is.

 • kris

  Jongens toch, dit is toch geen bouwFOUT?

 • pieter smit

  Boter, kaas en eieren!

 • Krius

  ach, een glasplaatje erachter en het voldoet aan alle bouwbesluiteisen…. en wat mooi wordt gevonden door de een, vind de ander verschrikkelijk…. in dit geval vind ik voor diegene die dit moet betalen, dit de mooiste oplossing…

 • p.kuperus

  Ik vind het originele balkonhek v.d. buren mooier (en veiliger) dan dit. Maar ja, mensen passen dingen soms aan en denken dat het een “vervraaing” is. Veel van dat soort vervraaingen zijn niet altijd een succes.

 • Frank

  @Sander @Ernst
  Bovendien lijkt me in het feit dat de gemeente iets niet doet, op geen enkele manier een legitimatie te zitten om dat wat die gemeente doet of laat als maatstaf c.q. leidraad te gebruiken.

 • sander

  reactie op ernst kleeblatt: bruggetjes zijn volgens Bouwbesluit bouwwerken geen gebouw zijnde, hier zijn de eisen minder streng dan bij woningen. En als de kinderen nog geen zwemdiploma hebben zijn ze ook nog te jong om alleen buiten rond te struinen en door de spijlen van een bruggetje te vallen. En ook bij de Noordzee staat geen hek van 1 m hoog om de kinderen tegen te houden hoor.

 • Ernst Kleeblatt

  Waar maak je je druk om? Ik heb een poosje (ong. 20 jaar) in Almere gewerkt en als je daar ziet wat de gemeente denkt te mogen kunnen bij het bouwen van de vele bruggen en bruggetjes over de grachten. De leuningen aldaar voldoen voor geen meter aan het bouwbesluit waar wij ons aan moeten houden. Als daar een (klein) kind door het hek valt kan het probleemloos verdrinken. En dat is dus geen probleem.

 • Balkonhek niet fraai, het engels kruis is goed maar het materiaal is te zwaar, ik zou dit in stripstaal doen en op dit kruis een rozet.

 • Hopelijk geen kleine kinderen!

  Practical Solution

 • Michel

  In veel gevallen wordt zo’n balkon nooit gebruikt. Het kan dus best zijn dat de deur vanuit de slaapkamer niet eens open kan, en vandaar is het hekje puur voor de sier. Of het mooi is, is een andere discussie.

 • Op deze site staan pas echt fouten:
  http://www.denkeensna.nl/aannemers-denken-ook-niet-altijd-na/
  Let dan ook maar op het mooie balkon met die lantaarnpaal er dwars door heen…..

 • Kees

  Ik heb niet gezegd dat de regels aangepast moeten worden, het gaat er om hoe je ze hanteert. En om dit nou als een bouwfout te betitelen, enkel en alleen omdat het niet aan de regelgeving voldoet, gaat mij wat ver. Er zijn omstandigheden waarbij de bedenker / gebruiker dit mooi vindt, dus………..

 • Frank

  @Kees:
  Waarom zou je de regels aanpassen, als het nauwelijks moeite kost om de regels toe te passen en veiligheid een rol speelt? De balkons op http://tinyurl.com/bdsz53d (weet niet of een url hier weergegeven wordt) voldoen wel qua veiligheid en hebben een vergelijkbaar decoratief (al of niet mooi te vinden) karakter.

 • Kees

  ‘k vind niet mooi, lelijk zelfs, maar wie ben ik……………
  Bij particuliere bouw (woningen) moet men de (overspannen) regelgeving wat soepeler hanteren en zgn op maat toepassen. Als de bewoners dit nou mooi vinden en het past binnen de gebruiksmogelijkheden die zij voor ogen hebben, dan gewoon doen en niet over zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.