Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Slagschaduw op PV panelen

Vier PV-paneeltjes konden er met moeite op het dak. Ook de voorzijde van de woning bood geen mogelijkheden. Toch jammer voor de goedwillende bewoner, ook al vanwege de slagschaduw van de pijpen die nu op de panelen valt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Slagschaduw op PV panelen

 • bas

  de grootste fout is hier dat voor van die cheap-ass blauwe panelen met als rand is gekozen en niet voor de polykristal “all-blacK”.
  Van de zomer kan de zon er op de zuidkant pal bovenop staan en lach je de ballen uit je broek (hoewel met 4 panelen zullen het balletjes zijn)

 • Theo.R

  Deze situatie lijkt mij van ver na het optreden van een projectontwikkelaar; het gebouw draagt namelijk al behoorlijke sporen van de tijd (en bouwfouten). Ik geef de bewoner in kwestie het voordeel van de twijfel. Goede bedoelingen stranden door onkunde of desinteresse van de installateur die waarschijnlijk zijn omzet op peil wilde houden.

 • Hennie

  Projectontwikkelaars kijken Alleen maar of ze de juiste berekening halen of een zonnepaneel wel of geen zon krijgt interesseert hen niet.

 • En de panelen liggen nog schuin/scheef op het dak ook, geen porum……

 • Nico

  Echt weer een bouwfout wat nergens op slaat. Op welk tijdstip is de foto gemaakt en in welk seizoen? Je kan het namelijk nooit helemaal voorkomen. Ik denk dat de panelen het grotendeels van de tijd wel volop in de zon zitten.

 • Theo.R

  Commentaar overbodig Waar is trouwens de bouwfout van de bobbelende zinken gevelbekleding gebleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.