Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Slechte afwerking loodslabbe

Deze loodslabbe is zonder ondersteuning en bevestiging aangebracht. Bij regendoorslag zal er waarschijnlijk een lekkage optreden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Slechte afwerking loodslabbe

 • Edje S

  dit geval was op het zelfde project als de bouwfout slechte isolatie.
  dit is een dakopbouw waar ventilatie kanalen door komen lopen naar de dakventilatie unit.
  de dakopbouw was niet geisoleerd hoewel deze in open verbinding staat met de verwarmde verdiepingen hier onder, zelfs het platdak is niet geisoleerd.
  het lood is niet aan het binnen blad bevestigd en ook niet ondersteund waar door het uit kon zakken deze foto is genomen op een plek waar een ventilatie kanaal door de muur naar buiten moet komen, deze fout was op meerdere plaatsen maar niet zo goed te fotograferen.
  dit leverd onheroepelijk een lekage op, om nog maar niet te spreken over de condensatie problemen door de niet geisoleerde dakopbouw.

 • Sjors

  Even niet kijkende naar de aanleiding of de oorzaak van deze foto en of het wel of niet om nieuwbouw of bestaande bouw gaat, zie ik hier wel een heel verkeerd aangebrachte loodslabbe. Wel een bouwfout zou ik zeggen.

 • TheoR

  Hier is een klaarblijkelijk een spouw om een of andere reden open gekapt. Lijkt mij zinnig dat de redactie melding maakt van de aanleiding of klacht(-en) daartoe. Ook hier geldt: meten is weten, gissen is missen. Geachte redactie, daag ons lezers nu eens echt uit!!!

 • Arjan

  Aansluiting plat dak op doorlopende spouwmuur van een bestaande woning?. Het bladlood lijkt ook achterover te hellen. En waar is de spouwisolatie? De spouw is nog geen 100mm breed dus lijkt me geen recente woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.