Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Gevelstucwerk slecht verdeeld

Dit beeld werd aangetroffen nadat de stukadoor de laatste hand had gelegd aan de gevel. Het was de bedoeling om de vlakken over de gevel netjes te verdelen om zo een mooi rustgevend resultaat te krijgen. Dit stond ook heel duidelijk op de tekening aangegeven. Maar ja, er is waarschijnlijk niet op de tekening gelet en dan ontstaat zoiets als dit. Het gevolg: afbreken en opnieuw aanbrengen van het gevelstuc. Jammer van al het werk.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Gevelstucwerk slecht verdeeld

 • Daniël

  Aan de afwerking te zien zijn de stukadoors kundig!
  Uit ervaring spreek ik dat een nieuwe afwerking naar een bestaande situatie niet het makkelijkste is. Daar komt bij dat je met een begin van deze soort afwerking eerst alles moet uitrekenen en teken voor dat je begint met het aansmeren van een gevel. Met het uit tekenen zla je moeten overleggen met die genen die de tekening heeft getekend. Dan kun je overwegingen maken hoe je uitkomt met de schifting van het nieuwe gemaakte gevel naar het bestaand!

  Als je deze volgorde maakt en je gaat duidelijke overleggen met de architect en de opdrachtgever wat mogelijk is en wat niet mogelijk is, dan kun je beginnen.

  De foto is niet van een goede kwaliteit maar het lijkt wel degelijk een nette afwerking, daar komt bij dat het oude gedeelte een V schifting is van ongeveer een 1,5 cm, de nieuwe gestuukte gevel is een hele andere afwerking, ik betwijfel dat dit “zomaar” is gerealiseerd.

 • hans

  ZO te zien zijn de vakken netjes verdeeld over de gevel. Het strookt alleen niet met de buren. Het ligt er dus aan HOE het op de tekening staat. Vakken gelijk met het naastgelegen pand OF gelijke vakken ?
  Dus wie heeft hier de fout gemaakt ? Architect of stucadoor. Trouwens wel jammer dat het geconstateerd is nadat het klaar is. Dit is niet op 1 dag gemaakt ?!

 • observer

  Is dit wel een bouwfout?
  Wordt het volgende deel wellicht ook later opgeknapt in lijn met het nieuwe werk?

 • Leon

  Waarschijnlijk zit de fout in het feit dat de vlakken naast het kozijn hoger zijn dan die boven het kozijn. Ik ga er van uit dat dit bedoeld wordt, en als die belijning inderdaad juist op tekening staat weergegeven (inclusief beschrijving). In dat geval snap ik wel dat het opnieuw moet, fout is fout.

 • rb

  Keurig gemaakt met de standaard elementjes van bijvoorbeeld sto??

  Totaal niet van de foto af te leiden wat de fout is.

 • Thomas Ligthart

  Welke tekening? welk rustig beeld? huh wie wat waar hoe?

  bedankt.

 • Kees

  Eerst een vraag aan de redactie, wat is een rustgevende gevel. Een rustige, evenwichtige gevel kan ik me iets bij voorstellen……….
  Het niet vooraf raadplegen van een / de tekening ie helaas een veel voorkomend euvel in de bouw, waardoor de faalkosten nogal groot blijven c.q. toenemen. Voor de aannemer zou ik zeggen makkelijker kun je het niet verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.