Ga naar hoofdinhoud

Slordige dakbedekking

De dakbedekking van folie op dit dak is wel heel slordig aangebracht. De overgang met het bitumen dak met de buren is zo verwarmd dat het geplakt kon worden aan de bitumen dakbedekking. De randafwerking is zeker niet conform de voorschriften.  De juiste manier zou zijn om een opstand met en afdekking van een zinken kap te maken.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Slordige dakbedekking

 • paul

  Het mooie van werk op het dak van een dakkapel is dat geen enkele particuliere opdrachtgever het gaat controleren en je het vanaf de grond niet kunt zien.

  Werk wat je niet kunt controleren kun je beter maar door een als goed bekend staand bedrijf laten uitvoeren. Een bedrijf dat een naam te verliezen heeft zal dit nooit zo doen.

  Paul

 • bram

  Volgens mij is dit een zaterdags klusje geweest, en aan de vervuiling te zin is het inmiddels ook al even geleden uitgeveord.
  Zou de uitvoerde partij hier ook garantie op hebben afgegeven ?

 • En dan ook nog een dakuitloop – die te hoog zit gezien de vervuiling – met lelijke HWA aan de voorzijde terwijl de dakkapel aan de achterzijde zò op het pannendak kan afwateren!

 • Leon

  Tja, als de één z’n dak wil vervangen en de ander vindt het om wat voor reden dan ook niet nodig… Tel daar bij op een ambitieuze doe-het-zelver en voilà. Die beunhaas weet niet hoe het hoort en de rest van Nederland kan niet zien hoe het er bij ligt…

 • Jan

  Je moet wel heel slecht contact met je buren hebben om op zoiets uit te komen. Gezien de grootte vermoed ik dat het nauwelijks duurder zal zijn om de hele dakkapel in 1 keer te doen (want eenvoudiger werken en geen lastige aansluitingen, terwijl de materiaalkosten wel meevallen).
  En als je buren aanbieden om je een gratis nieuw dak te geven, wie grijpt dat dan niet aan?

  Maar als dit mijn buren waren liet ik ze niet op mijn dak komen. Als dit echt als permanente oplossing is bedoeld tenminste. Het ziet er voor mij nog steeds uit als een stoplap voor een paar weken.

 • mulder

  Wellicht hebben de buren niet zo goed contact met elkaar om gezamenlijk het gehele dakkapel te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Denk ook dat dit niet door een vakman is aangebracht.

  Oplossing: Slopen en opnieuw beginnen.

 • Jan

  Ai. Is dit al opgeleverd? Het ziet er meer uit als ‘plak er even een zeiltje op, dan kunnen we binnen verder totdat de dakdekker komt’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.