Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Snoer

Zonwering geïntegreerd in het ontwerp. Het past allemaal keurig. Behalve de stekkertjes. Die steken er gewoon aan de buitenkant uit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Snoer

 • Leon

  @TheoR
  Volgens mij is het zelfs verplicht om de stekker aan de buitenzijde te plaatsen, inderdaad vanwege spanningvrij maken in geval van bijvoorbeeld onderhoud.

 • TheoR

  Toch is de montage met Hirschmann-stekker buiten de meest gangbare. Voordeel is dat je met het regelmatige inspecteren/onderhoud (doorgaans van buiten) de stekker kunt loskoppelen en met een externe voeding elk scherm afzonderlijk op zijn functioneren kunt controleren. Verder is het gangbaar dat de voeding/besturing tijdens de ruwbouw wordt aangelegd met eindstekker buiten zodat er enkel (buiten) afgemonteerd behoeft te worden zonder dat er in het gebouw nog gerommeld moet worden.

 • Peter

  Je kunt ook screens kopen met een lang snoer, welke dus in 1 keer naar binnen doorlopen,dan voorkom je dit, maar ja, dat is wel iets duurder.

 • TheoR

  Wat een onzin: “Zonwering geïntegreerd in het ontwerp”. Gewoon een screen met zichtbare bovenkast binnen de dagkant. Alledaags en netjes tegelijk. Integreren zou betekenen dat de bovenkast uit het zicht is gemonteerd. Verder is de zichtbare stekker geen bouwfout maar een slordigheid. Een beetje kenner kan zien dat de bovenkast 20 à 25 mm vrij van het bovenliggende metselwerk is gemonteerd waardoor er ruimte is om de speciaal voor dit doel toegepaste platte waterdichte Hirschmann-stekker/contrastekker met snoer in weg te drukken. Moet hier kennelijk nog/weer(?) gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.