Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Spant in de keuken

Bij dit schoolgebouw blijven op sommige plekken de stalen spanten in het zicht. Mooi, maar wel lastig als net op die plek een keukenblok is gepland. Dan moet je dat maar binnen in het kastje laten verdwijnen en het blad er provisorisch omheen zetten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Spant in de keuken

 • Frank

  Correctie:

  “Het extra brede blad en de daardoor zeer diepe kastjes dat de schoor er makkelijk door kan lopen zonder hinder te veroorzaken.”

  had uiteraard moeten zijn:

  Het extra brede blad en de daardoor zeer diepe kastjes maken het mogelijk dat de schoor er makkelijk door kan lopen zonder hinder te veroorzaken.

 • Frank

  Het is slecht in te schatten hoeveel loopruimte er overgebleven zou zijn tussen het achterste blok en dit blok als dit keukenblok 20 cm naar achteren (feitelijk naar voren vanuit de gebruiker gezien) zou moeten opschuiven. De vraag is daarbij of dit een instellingskeuken of een keuken voor lessen is. De laatste vraagt wellicht meer vrije doorloop- en bewegingsruimte.

  Het extra brede blad en de daardoor zeer diepe kastjes dat de schoor er makkelijk door kan lopen zonder hinder te veroorzaken.

  Die schoor zou als hij in het zicht onder de hoogte van het blad tegen de achterlkant van het keukenblok zou zitten ook wel eens hele pijnlijke knieën kunnen veroorzaken bij mensen die aan de achterkant van het keukenblad moeten of willen staan.

  Ik krijg dan ook eerder het idee dat hier eerder sprake is van een aardige oplossing dan van een fout.

  Als het echt een fout geweest was zou het me niet verbazen als dat in het werk gecorrigeerd zou zijn. Met name vanwege het (overigens niet lelijk uitgevoerde) detailwerk dat nodig was bij het RVS blad. Dat is m.i. niet iets wat je ter plekke even oplost.

 • rb

  Lijkt me toch echt zo bedoeld… Het keukenblok had zo te zien makkelijk 20cm op kunnen schuiven.

 • Leon

  Of wellicht is die hele keukenopstelling ontworpen door de keukenboer of een interieur-architect. Die hebben ook nog wel eens de neiging om tegen beter weten in bepaalde zaken gewoon te negeren.

  Blijft een rare situatie zo. Zet daar dan gewoon een dichte wand neer en benut die ook als zodanig, bijvoorbeeld met een werkblad en bovenkasten (om maar wat te noemen).

 • pkuperus

  Grapje van de architect? Of toch een pijnlijke vergissing?

 • Siepie

  Volgens mij valt dit idd niet onder het kopje bouwfout. Er is tijdens de bouw geen fout gemaakt. Het ontwerp is niet geheel juist maar dat maakt het geen bouwfout.

 • Marc de Swart

  Dit ziet er inderdaad uit als een bouwfout echter dit was bekend en is in het ontwerp meegenomen.
  Het is geen spant maar een schoor die constructief nodig is en die ook nog eens brandwerend is geschilderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.