Ga naar hoofdinhoud

Spouw

Bij deze renovatie werkte de aannemer zoals gebruikelijk: de isolatie tegen de bestaande muur, vervolgens een luchtspouw en tot slot het nieuwe metselwerk. Jammer alleen dat in dit geval het buitenblad al stond. En dat ook nog als oud metselwerk. Om daar rechtstreeks isolatie tegenaan te plaatsen is met het oog op vocht in de steen geen goede keuze. En de luchtspouw tussen binnenblad en spouw is daarbij ook niet handig.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Spouw

  • TheoR

    Een onvervalste bouwfout! Indien de aannemer in kwestie in het onderhavige geval “als gebruikelijk” heeft gewerkt dan geldt voor hem slechts één advies: stoppen met je bedrijf en emigreren voor dat je nog meer onzin uithaalt. Uiteraard zijn er betere oplossingen. Het meest voor de hand liggend is een geïsoleerde voorzetwand. Uiteraard ook een luchtspouw. De hier getoonde puinhoop is ongetwijfeld ontstaan door de in ons mooie vak populaire samenvoeging van onkunde en (valse) zuinigheid. Zie wat het oplevert. “Verbaast u niet, verwondert u slechts!”

  • Zeker nog nooit gehoord van Faay w’all-in-one? Haalt met deze isolatiedikte niet eens de benodigde rc-waarde.

  • E.A.G. Lanka

    Een mogelijke oplossing zou zijn rvs uitklapbare boorankers toe te passen om de isolatie tot tegen de binnen spouwblad aan te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *