Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Spouw

Een hekwerk voor stalen deuren van een installatieruimte in een gebouw. Omdat het hekwerk in de lijn van het buitenspouwblad ligt, voelde de stratenmaker zich kennelijk niet geroepen om hier bestrating aan te brengen. Een paar dwars geplaatste stenen waren voor hem voldoende om de lijngoot tegen af te steunen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Spouw

 • Theo

  Volgens mij is het probleem dat de onderkant van het hekwerk onder de bovenzijde van de afwateringsgoot ligt. Is niet goed te zien op de foto. Wanneer dat het geval is dan is er nu iemand aan het bedenken hoe het verder af te werken. Linksboven op de foto is iets te zien van een scharnier en is de onderdorpel van dat hekdeel anders uitgevoerd dan elders. Een draaiend deel? En die draait dan natuurlijk naar buiten!! Dus, beste mensen, dan toch een (h)eerlijke bouwfout?

 • W.V.

  Nou, nou, Jasper… Een beetje kritisch en dan zo’n reactie?
  Wat de foto aangaat: nog steeds geen bouwfout. Het werk is gewoon nog niet af!

 • Jasper

  @W.V. Ga eens lekker ergens anders zitten zieken of iets wel of niet een bouwfout is. Zie hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouwfout
  Laat dit nu gewoon de mooie rubriek die het is! Er gaat iets niet goed, het is bouwgerelateerd en iemand kan er iets van leren, voila: bouwfout en dus hier in deze rubriek!

 • Theo

  Om daar nog wat bestratingsmateriaal tussen te “prutsen” moet je een stratenmaker zoeken die een vooropleiding gynaecologie heeft gehad. Leuk dat hij toch nog meedenkt bij het afsteunen van de afwateringsgoot! Hulde aan deze stratenmaker.

 • W.V.

  Dit is niet de schuld van de stratenmaker (buiten het gebouw).
  Een uitvoerder of werkvoorbereider zou hier meer aandacht aan moeten besteden. Deze moet zorgdragen dat ook de vloer “in” het gebouw (van de installatieruimte) netjes afgewerkt wordt. (b.t.w. ook dit is weer niet echt een bouwfout)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.