Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Spouwlat

Bij deze  nieuwbouw werden een aantal bouwfouten geconstateerd. Er is geen spouwlat gebruikt waar het lood  op kan rusten, hierdoor kan de bevestiging voor het kozijn van de dorpel niet geplaatst worden. Het lood vormt een koudebrug. De isolatie sluit niet aan tegen het kozijn. Het lood is te kort afgesneden. Doordat er geen spouwlat is gebruikt is er geen mogelijkheid om een dpc waterkering te maken.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Deze bouwfout is genomineerd in de bouwfoutencompetitie 2013. Bekijk alle nominaties »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Spouwlat

 • Ervaren bouwtoezicht kost minder dan herstelkosten en juridische gevechten.

 • JP

  eindelijk weer eens een echte bouwfout.

 • WETERING

  maar die staltonlatei ligt er toch keurig in.

 • W.V.

  Co za tragedia …
  Niech żyje patałach!

 • Dit detail heb ik zelf geconstateerd nadat ik de bouwaanvraag had verzorgd voor deze opdrachtgever. Mijn tranen sprongen in de ogen van allerlei detailleringen. Compleet anders dan dat ik in het detail boekje had getekend. Een metselbedrijf heeft dit in elkaar geflanst.
  Ik had de opdrachtgever geattendeerd op de toekomstige problematiek maar hij zei die metselaar zal toch wel weten hoe het moet of niet? En…. zo lopen er heel wat koekebakkers rond die die markt verzieken en geen verstand van zaken hebben en de profesionele markt is de klos maar ook later de opdrachtgever !

 • Theo

  Lijkt mij eerder een renovatie van iets dat al een puinhoop is. De bovendorpel van het kozijn toont sporen van een gedemonteerde(?) aftimmerlat en wat glassponning zou moeten zijn oogt als slordig schilderwerk tegen een glasruit. Het kozijnanker is ook bijzonder. Het is een zootje!

 • marc leenders

  Ik kan me niet voorstellen dat deze werkzaamheden door een (aannemers)bedrijf zijn uitgevoerd. Ben anders benieuwd hoe die met de overige details om is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.