Stalen ligger op sierbeton

Bij een renovatie van een woning werd de opdrachtgever en beetje onrustig want hij vertrouwde de boel niet helemaal. Een stalen ligger werd in het verleden ondersteund door sierbeton elementen. Het bovenste element trok dit enige tijd geleden al niet meer, waarna er door de vorige eigenaar besloten werd met houten klossen te stutten. Bij een nameting werd er al geconstateerd dat het dak al enkele cm’s was gezakt.

De oplossing: de ligger is direct gestut, zover mogelijk omhooggedrukt en middels twee ingeboute UNP’s verlengd zodat deze weer netjes op de draagmuur rust.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

5 reacties

 1. Gerrit Castelijn zegt:

  Dit gaat veel meer gebeuren als we alle toezicht van gemeentes er uit bezuinigen. De cowboys en beunhazen krijgen dan vrij spel.

 2. Lijkt me een geval van slechte kwaliteit geleverd. Misschien een idee om deze ervaringen te delen op mijnwoningduurzaam.nl?

 3. Tja, dat was inderdaad schrikken, zowel voor ons als voor de eigenaar. Dit had heel goed heel erg fout kunnen gaan. Gelukkig was de nieuwe eigenaar van de woning wakker genoeg en heeft hij ons gebeld voor een keuring van de woning.
  De oplossing was relatief eenvoudig, maar doeltreffend. Zoals dat vaker met oplossingen gaat 🙂

 4. Leon zegt:

  Ik denk dat die tekst van de inzender komt Ernst, maar inderdaad: een heldere tekst. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor de toekomst (het artikel bedoel ik dan, niet de hierin beschreven bouwkunst) 😉

 5. Ernst Kleeblatt zegt:

  Een hele duidelijke bouwfout met meteen ook al de oplossing beschreven. Hier heb je wat aan. Redactie: bedankt!

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar archief