Ga naar hoofdinhoud

Steenstrips

Steenstrips bouwfout

Als je goed kijkt naar de hoeken van deze uitbouw zie je dat dit geen massief metselwerk is maar dat het steenstrips zijn. Dat is niet erg. Erger is dat de aansluiting op de dakgoot nogal mislukt is. De slabbe in het steenstriplijmwerk opnemen was kennelijk te lastig.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Steenstrips

 • Leon

  Dat was vast een steenstrippenplakker die het wel goedkoper kon. Een zekere toewijding kun je ‘m niet ontzeggen trouwens, want ook de negges en zelfs de onderkant van de rollaag is keurig dichtgeplakt. Hoewel, keurig… Laten we het consequent noemen. Natuurlijk is het toepassen van hoekstrips mooier, maar ja… Dan moet je er eerst over nadenken dat er hoeken zijn, moet je ze ook nog gaan tellen, bestellen, betalen… Te ingewikkeld, ‘dat lossen we in het werk wel op’.

 • rb

  Ai ai ai! Meer kan en wil ik hier niet over zeggen.

  @theo
  Mooie woorden “de poort naar de bouwkundige hel” 🙂

 • Theo.R

  Is dit een rubriek is voor professionals? Aandacht voor schots en scheef geplakte steenstrips zonder enig benul van zorgvuldige detaillering? Hier wordt de poort naar de bouwkundige hel geopend!

 • Eens met Gert, er zijn fraaie L-vormige hoekstukken voor verkrijgbaar en dan valt het niet zo op dat er steenstrips zijn toegepast. Gemiste kans.

 • Gert v R

  Het zou professioneler zijn om hoekstrips toe te passen zonder die doorgaande verticale voeg ter plaatse van hoeken en neggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *