Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Stem op dé bouwfout van 2016

De redactie van Bouwwereld heeft vijf bouwfouten uit de periode oktober 2015 t/m oktober 2016 geselecteerd die kans maken dé bouwfout van 2016 te worden. U als lezer van Bouwwereld bepaalt wie er wint.

‘Stalen ligger op sierbeton’ werd uitgeroepen tot dé bouwfout van 2015. De tweede plaats werd behaald door ‘Staalconstructie naast poer’ en de derde plek ging naar ‘Afvoerleiding in spouw’.

Prijzen

De inzender van de winnende bouwfout krijgt een jaarabonnement op het vakblad Bouwwereld + online toegang tot het premium deel. Onder de stemmers verloten we het boek ‘De koepel van Brunelleschi’ van Ross King. Stemmen kan tot 5 december.

Onder het stemformulier vindt u de vijf geselecteerde bouwfouten. Beoordeel welke bouwfout moet winnen en stem via het formulier.

sparingvolbeton Sparing vol beton: Tijdens de stort is de randkist weggeslagen waardoor de gehele sparing is volgelopen met beton.
oplegging doorboord Oplegging doorboord: Ter plaatse van de oplegging, is eenderde van het resterende hout weggeboord t.b.v. een elektriciteitsbuis.
dakgootvoorraam Dakgoot voor raam: Bij dit huis loopt de dakgoot voor het raam langs. Heel vreemd!
geen aansluiting ligger Geen aansluiting ligger: Helaas komt de positie van de kolom niet overeen met de aansluiting van de ligger.
stalen spantbeen Stalen spantbeen: Hoe hier nog isolatie aangebracht moet worden is een raadsel. Spantbeen staat tegen het (te maken) buitenblad aan.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Stem op dé bouwfout van 2016

  • Simon

    Als een bewust gedetailleerde dakgoot voor raam (je kunt het mooi vinden of niet…) in de top-5 van bouwfouten 2016 staat, dan doen we het zo slecht nog niet in bouwend Nederland. Is bij eerste publicatie ook meteen gemeld.
    Is er een top-5 voor redactiefoutjes??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.