Ga naar hoofdinhoud

Stem op dé bouwfout van 2015

Winnaar bouwfoutencompetitie 2014

De redactie van Bouwwereld heeft tien bouwfouten uit de periode oktober 2014 t/m oktober 2015 geselecteerd die kans maken dé bouwfout van 2015 te worden. U als lezer van Bouwwereld bepaalt wie er wint.

Bij de bouwfoutenverkiezing van vorig jaar kwam Dun beton als winnaar uit de bus.

Prijzen

De inzender van de winnende bouwfout krijgt een jaarabonnement op het vakblad Bouwwereld + online toegang tot het premium deel. Onder de stemmers verloten we het boek ‘De koepel van Brunelleschi’ van Ross King. Stemmen kan tot 7 december.

Bekijk hieronder de nominaties en stem via het formulier:

 

staalconstructie naast poerStaalconstructie naast poer: bij controle kwam men er achter dat de staalconstructie naast de gestorte poer staat.
Gezamenlijke funderingGezamenlijke fundering: deze situatie is aangetroffen bij een woningbouwproject waar opdrachtgevers zelf hun huis kunnen bouwen.
OplegwapeningOnder/oplegwapening vergeten: tijdens een (toevallige) controle van een kelderdekvloer ontbrak de oplegwapening.
Afvoerleiding in spouwAfvoerleiding in spouw: bij de nieuwbouw van een bedrijfspand is de afvoer op een creatieve manier weggewerkt, namelijk in de spouw.
slechte isolatieSlechte isolatie: bij dit project is de isolatie niet goed aangebracht. De stukken sluiten niet op elkaar aan en lopen niet hoog genoeg door.
balk als funderingBalk als fundering: een timmer- en onderhoudsbedrijf heeft een oud kozijn verwijderd en een nieuw kozijn geplaatst.
balklaag te kortBalklaag te kort: deze balklaag is aangetroffen in een aanbouw van een woning nadat het plafond vervangen moest worden.
doorvoer boven heipaalDoorvoer boven heipaal: deze situatie werd aangetroffen bij de fundering van een woning. Doorvoeren van nutsvoorzieningen zitten boven en binnen de 45 graden zone van de heipaal.
funderingsbalkStalen ligger op sierbeton: bij een renovatie van een woning werd de opdrachtgever en beetje onrustig want hij vertrouwde de boel niet helemaal.
houtrotHoutrot: deze situatie werd aangetroffen op een camping. Geen ventilatie tussen de dampopen folie en de gevelbekleding (rabatdelen).
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.