Ga naar hoofdinhoud

Strepen op gevel

strepen gevel

Het nieuwe Luxor in Rotterdam, een ontwerp van de van oorsprong Australische architect Peter Wilson, opende in 2001 haar deuren. Opvallend is dat op het witte gedeelte van de gevel, de kant die naar de Maas wijst, vreemde strepen zitten. Het lijkt erop of de gevelbekleding van binnenuit op een paar plekken heeft losgelaten, maar wat er nu precies aan de hand is, is niet duidelijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Strepen op gevel

 • Dave H

  Geen materiaalfout, geen bouwfout, geen lijmresten. Het is een kunstuiting 😉
  Als je goed kijkt zie je dat er om en om een half gezicht is afgebeeld op de gevel. De “strepen” zijn de andere helft maar heel ver uitgerekt. Wanneer men in het juiste perspectief staat ten opzichte van de strepen wordt dit één heel gezicht.

 • Ik vind dit geen bouwfout maar materiaalfout. Mits het niet door de gebruikers van het pand zelf is ontstaan.

 • Martin

  Ik dacht altijd dat dit een abstracte kunstuiting was bedacht door de architect. Na een google actie blijken deze strepen niet te zitten op het originele ontwerp. Is het een lijmrest van een advertentie of zoiets?

 • Theo.R

  Publiceerde “Bouwwereld” niet ooit een artikel over de risico’s van “industrieële” gevelbekledingsmaterialen op gebouwen/bouwwerken die op grond van hun functie en bijbehorende investering een levensduur zouden moeten halen van minstens 50 jaar? Hebben mensen hier geslapen? Mocht het weer niets kosten? Ijdeltuiterij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *