Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Strookjes

Drie dakramen op een rij. Met als tussenafstand de breedte van een dakpan. Alleen jammer dat dat tussen de ramen niet uitkomt. De kleine strookjes tussen de ramen wekken niet de indruk van degelijk werk. Het is te hopen dat ze wel goed bevestigd zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Strookjes

 • Gevolg van een achterlijke regelgeving????
  3 dakvensters mag wel, aaneengesloten dan wordt het gezien als dakkapel

 • Annemieke

  Je ziet aan de linker zijde dat men netjes uitkomt met de pannen. Ergens is er toch wel over nagedacht, alleen was het handiger geweest om de breedtemaat van de kozijnen af te stemmen op de breedtemaat van de pannen. Men heeft toch tot en met het derde raam consequent doorgewerkt. Jammer dat men daarna naast het meest rechtse raam niet consequent heeft doorgewerkt en daar de lijn ineens niet meer doorloopt, en gekozen is voor een bredere pan.

  Strookjes Trespa ertussen? Alsjeblieft zeg! Dan had hier weer een foto gestaan van een bouwfout waarbij weer gekozen is voor een ‘goedkope’ oplossing. Moet je indenken wat dat aan het uiterlijk doet…
  Maar ja, smaken verschillen.

 • Dick van de Velde

  Waarom de tussen stroken afgedekt met strookjes pannen. Het rechtse raam iets naar rechts op pannen maat en de strookjes er tussen afgedekt met een ander materiaal bv trespa plaatje. De ramen hadden ook iets naar beneden gemoeten (als het mogelijk was) dan was het een fraai geheel geworden. Maar hoe kan het dat de rechtse aansluitende pannen. zoals ook Albert al heeft opgemerkt, breder zijn dan de andere.

 • Jasper

  Welke problemen/fouten er ook aan ten grondslag liggen: het ziet er niet mooi uit. Zo te zien zijn er meerdere breedtematen in deze pan leverbaar en dat zou samen met de speling die je hebt ten opzichte van het dakraam moeten kunnen resulteren in een beter beeld.
  Ik zou in de huidige situatie in ieder geval de vier tussenliggende rijen vervangen door hele pannen. Dan loopt de naad niet door, maar ziet er wel rustiger en netter uit dan deze geforceerde naad.

 • Harry Van de Water

  gezien de reacties is dit nog niet eens zo slecht, maar de tijd van pannenmaat ligt dan ook al weer een tijdje achter ons en dat geldt schijnbaar ook voor vakmanschap. Met een simpele werktekening had je vooraf het probleem op papier kunnen oplossen en dan mogelijk voor een andere raammaat gekozen.

 • Leon

  @Albert
  Dat zullen eindpannen zijn, vergelijkbaar met een dubbele welpan die je bij geprofileerde pannen hebt. Anders zou je immers de onderflens van de pan in het zicht hebben (of deze er af moeten zagen). Dit gegeven bevestigt overigens mijn vermoeden dat er wel degelijk aandacht aan het geheel is geschonken.

 • Albert

  Als ik de vier pannen rechts naast dat dakraam zie, dan zijn deze breder dan de rest van de pannen. Zou het hele dakvlak met deze bredere pannen gedekt hebben moet worden? en zou het er dan beter van zijn geworden? Er is dus meer aan de hand dan wat wordt verteld!

 • rb

  Helemaal met Leon eens. Heb het wel slechter gezien. Wellicht dat diegene die dit instuurde zelf nooit op de bouw komt… Het papier is geduldig!

 • Henrico

  @Leon
  Idd ziet er best redelijk uit. Behalve de gordijnen zitten een beetje scheef 🙂

 • Leon

  Da’s makkelijk gezegd zo bij deze foto, maar wellicht heeft de redactie dan ook de kennis in pacht om aan te geven hoe het wel had gemoeten? Als ik de boel zo bekijk dan zie ik drie dakramen die als geheel wel degelijk op pannenmaat zijn uitgezet. Dat die tussenpannen er wat onhandig uit zien is waar, maar een echte waterkerende functie zullen ze door de gootstukken waarschijnlijk niet hebben. En afgaande op de afwijkende gordijnen is de positie van de ramen (mede) bepaald door de aanwezigheid van een binnenwand. Dakramen kun je, in tegenstelling tot ‘reguliere’ kozijnen nu eenmaal niet tot op de millimeter bestellen, dan moet je dus ergens consessies doen. Ik sta open voor suggesties, maar in de basis vind ik het commentaar wat overdreven en de achtergrondinformatie te summier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.