Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Stroomkabel door ventilatiekanaal

Bij een nieuwbouwproject is de aannemer de stroom in de badkamer vergeten. Via de bovenburen zijn wat kabels gelegd door het ventilatiekanaal heen. Niet erg professioneel!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Stroomkabel door ventilatiekanaal

  • Theo.R

    TNO of niet: om te janken. Gewoon afkeuren en op kosten van de “dader” herstellen c.q. opnieuw aanleggen. Dat heet “leergeld”, het enige dat werkt. De geribde electrabuizen en de schadeplekken aan de ventilatiebuis zijn een prachtige pleisterplaats voor stof en vezels en uiteindelijk ontstaat hier een prop en wellicht ook nog een onbalans in het ventilatiesysteem met de nodige bijgeluiden. Uiteraard is de ellende dan voor rekening van de eigenaar/gebruiker. TNO: schaam je!

  • Gert v R

    “Via de bovenburen” lees ik. Dus door een brandcompartimentscheiding. Brandveilig? “Stroom in de badkamer is vergeten.” Is dit een ventilatiekanaal van de badkamer? Vocht? Dit had anders gekund.

  • Ja, dat is juist.

  • Deze situatie is door het TNO bij monde van de heer Cornelissen in een deskundigen rapport goedgekeurd. De heer Wil de Gids gepensioneerd ex leidinggevende TNO en autoriteit op gebied ventilatie had eerder de situatie afgekeurd. Echter is dit rapport terzijde gelegd.

  • Het lijkt alsof er een deel van het ventilatiekanaal geheel ontbreekt, is dat er domweg tussenuit gezaagd tbv. deze elektra?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.