Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Struikelblok

Deze (Duitse?) bouwers vonden valbeveiliging niet zo nodig. In plaats daarvan hebben ze wel een verticale stempel aangebracht op struikelhoogte. Mocht iemand dan even niet goed opletten bij het achteruit lopen, dan weet je ook zeker dat hij echt een dramatische smak maakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Struikelblok

 • Leon2

  Veiligheid niet goed inderdaad. Wanneer de buitenmuur van de onderste verdieping op hoogte is zullen de steigers geplaatst worden. Dan kan de transportconstructie verwijderd worden en is het opgelost. Wat een groter probleem is in de bouw is de hype van de grachtenpanden. Lekker tegen elkaar aan bouwen zonder coördinatie van de desbetreffende gemeenten. Even de buitengevel isoleren en maar hopen dat de buren binnen nu en een jaar gaan starten. Als je dan pech hebt bouwen ze kleiner en kun je alsnog je eigen buitengevel op het dak van de buren gaan bekleden. En de gemeente steekt de kop in ’t zand. Er is geen woning die aan z’n EPC voldoet op deze manier.

 • Ernst Kleeblatt

  Excuus: iets te vroeg verzonden: qua veiligheid is dit dus een aanfluiting. Dat moest er nog bij bij de vorige reactie.

 • Ernst Kleeblatt

  Het is een prefab betonelement waar tussen de dammen horizontale afstandhouders (transport versterkingen) zijn ingestort. M.i. geldt dit ook voor de twee schoren die in de openingen zijn aangebracht. Bij het verder afwerken worden deze afstandhouders en schoren weggeslepen en wordt de dagkant afgewerkt.

 • Michel

  het is een verticale stempel, die in dit geval horizontaal wordt toegepast

 • Ja, als je als hoofdaannemer dat risico wilt nemen en zo met veiligheid om gaat…..

 • verticaal is neem ik aan horizontaal??!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.