Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Systeemplafond

In een school werd dit systeemplafond aangetroffen in het toilet. Het was al ruim een maand opgeleverd.
Na navraag bleek dat het plafond zo laag moest omdat de installateur van de ventilatiekanalen precies volgens de werktekeningen heeft gewerkt. Duidelijk een ontwerpfout maar wel een hele vreemde.
Het systeemplafond zit dus lager dan het gewone plafond.

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Systeemplafond

 • Rik

  @ Hanno,

  Leuke reactie; “open deur intrappen”! Die zit er namelijk helemaal niet in, aangezien deze door het plafond zou moeten draaien!!

 • Hanno Schrauwen

  Ik zie niet echt wat het probleem is, volgens de regelgeving mag het plafond in de toiletruimten op 2,3m1 zitten. Hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt om installaties weg te werken. De foto is blijkbaar genomen met een open deur, maar is deze bouwfout niet een “open deur” intrappen?

 • Kees

  Dan is het nog niet ‘netjes’. Plafond ‘binnen’ sluit beduidend lager aan dan de boverdorpel, dus halverwege het vermeende spiegelstuk. plafond buiten sluit hoger aan dan de bovendorpel. Beide voldoet niet aan de bedoeling van een spiegelstuk (nl. een ogenschijnlijke deurhoogte tot aan het plafond).

 • Cornelis Prul

  Zie ik het goed dat de bovenkant van de deur lager zit dan de bovendorpel? Dus dat er nog een vast spiegelstuk boven de deur gemonteerd moet worden? Als die er, na late levering, dat wel, in zit is eea weer netjes. Zal heus wel op de opleverlijst staan. Ook dit is weer een voorbeeld van snel (ver)oordelen terwijl je de achtergrond niet kent. Lekker makkelijk afzeiken zo, maar wellicht zijn er mensen die daar van genieten?!?

 • Kees

  Zo maak je het gewoon niet tijdens de uitvoering. Bovendien zijn er voorschriften v.w.b. plafondhoogtes. Typisch een ‘fout’ van ‘wij (plafondbedrijf)moeten door, dus de rest interesseert ons niet’. Iets waar ik me regelmatig boos om maak.

 • Stefan

  Het is heel vaak voorkomend dat het verlaagd plafond in toiletten lager is dan bv. gangzones.
  Denk dat de omschrijving “Het systeemplafond zit dus lager dan het gewone plafond.” eerder moet refereren naar het deurkozijn? Dit is wel zeer uitzonderlijk en een koof cq inspringing van het verlaagd plafond zou veel mooier en beter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.