Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Te hoge afvoer

De tegellijn laat duidelijk zien dat de afvoer van deze ketel niet helemaal juist is. De afvoerleiding links van de sifon ligt hoger dan de leiding rechts daarvan. Als er niet al te veel water doorgaat, zal het wel goed gaan, maar het blijft vragen om problemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Te hoge afvoer

 • sander

  De afvoerleiding links van de sifon ligt hoger dan de de afvoerleiding van de boiler (rechst van de sifon). Hier zit het probleem. Doordat er maar weinig water doorheen gaat zal door de wet van de comunicerende vaten er water gaan lekken bij de open afvoeraansluiting van de boiler, simpelweg omdat deze lager ligt dan de afvoer.

 • Frank

  @Martin
  Je mist denk ik het feit dat tussen de pijp naar de condensleiding en de sifon nog een aansluiting zit waar mogelijk de gele aftapslag ingestoken wordt. Die zit, als de sifon naar rechts verhuist dus achter de sifon.
  @P sibbing
  Dat kun je alleen maar zeggen als je weet waar ‘buiten’ precies is. Bovendien wordt volgens mij deze gele slang voor zowel vullen als aftappen gebruikt. Hoe korter hoe prettiger. Rechts zit de kraan voor het vullen. Links van de condensleiding zit de afvoer-opening voor het aftappen.

  Maar één ding is zeker. D’r had hier iemand wel wat bochtjes over en flink zin om te fröbelen.

 • P sibbing

  gewoon een langere slang en naar buiten met dat aftapwater van de CV. je hoeft toch niet elke week je CV systeem te legen ?

 • Martin van der Meijden

  broddelwerk! Het middelste apparaat heeft al een eigen sifon. De onderste sifon had men beter rechts onder de ketel kunnen plaatsen. Vanaf de bovenste sifon recht naar beneden en vanaf rechts met voldoende afschot op het staande stuk aansluiten.

 • Die afvoer van de condensleiding kan nog nèt, maar volgens mij is die boiler (rechts op de foto) duidelijk kapot,en moet die vervangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.