Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Te klein kozijn

Een te klein kozijn geplaatst? Tussen de latei en het kozijn zit nog een opening. De deur is ook te laag. Afgaande van de afmetingen van de isolatieplaat lijkt de deur 2m hoog te zijn. 30 cm te laag dus.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Te klein kozijn

 • A.McM

  Ik heb de foto geplaatst..
  Het betreft hier een zelfbouw project in Amsterdam. Het zijn 5 kavels naast elkaar en gezien het uiterlijk lijken het appartementen te worden. Inmiddels is de gevel dicht..de opening boven het kozijn is gevuld met metselwerk. Je ziet er niks meer van dat de opening eigenlijk te groot was. De deur is of een voordeur of de toegang tot een centraal portiek, dat is lastig te zien.

 • TJG

  Wat wel een fout zou kunnen opleveren is de elektraleiding op het binnenblad in combinatie met de harde isolatie.

 • Annemieke

  Wat een hoop aannames en gissingen toch weer, redactie, misschien is het toch ook interessant om eerst op de hoogte te zijn van het uiteindelijke plan, in plaats van aannames te doen. Ik ben benieuwd hoe het er over een tijd uitziet, en wat de bedoeling echt is.

 • mfplas

  kan ook een rolluik zijn , zoals in Duitsland en Frankrijk vaak ingebouwd wordt in muur, ipv achteraf aan buitenzijde zoals hier veel gezien.

 • marc

  Waarschijnlijk is deze deur een draaikiepraam.

 • TheoR

  rb: helemaal mee eens. Het gehele slagveld overziende belooft dit weinig goeds c.q. kwaliteit. Ik heb veel lelijks in mijn vak gezien maar dit kozijn met deur en bovenlicht slaat werkelijk alles, wat een gedrocht. Hopelijk is de deur voorzien van een meerpunts-sluiting. Hij gaapt al op de foto! Ik blijf pleiten voor een rubriek: “ook om te lachen”. “Prullenbak” zou ook kunnen. Kom op, geachte redactie: uw lezerspubliek hongert naar fouten van niveau!

 • rb

  De spouwlat loopt door dus een ventilatierooster of, gezien de sparingshoogte, een rolluik is plausibel.
  Daarnaast is de vrije doorgang van 2,3M alleen verplicht bij de hoofdtoegang. In het geval dat deze deur toegang verschaft tot bijvoorbeeld een bergruimte of een secundaire ingang is dan voldoet het hele verhaal. Kortom te weinig info om dit een bouwfout te noemen. Next!

 • Arjan

  Wellicht een ventilatierooster / suskast boven het kozijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.