Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Te korte schoorsteen

Heeft het dak een hellingshoek van meer dan 23 graden, dan moet een schoorsteen minimaal een halve meter boven de nok uitsteken om het eigen functioneren te garanderen en overlast te verminderen. Deze pijp is dus veel te kort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Te korte schoorsteen

  • Theo.R

    Dit is een aanfluiting, er is helemaal geen schoorsteen. Zelfs niet een (te) korte. Volgens het verklarend woordenboek “BOUWKUNDIGE TERMEN” van Haslinghuis-Janse betekent schoorsteen: “gemetselde en beklede ondersteuning (schoor) van de rookvanger boven een tegen de muur aangelegde stookplaats, met het rookkanaal daarboven binnenshuis en het buiten het dak gemetselde deel” (citaat). De stookplaats geloof ik wel. Had deze woning maar een schoorsteen gehad, dan was het plaatje compleet. Deze, overigens fraaie kopie van een dertiger-jaren woning verdient dat. Geachte redactie: het voornoemde verklarende woordenboek zou een fraaie en vooral nuttige aanvulling zijn in het redactionele kantoor. Het leest als een spannend boek en jullie komen beslagen ten ijs!!

  • D

    ik denk dat we te maken hebben met een grap van de redactie Pierre

  • Pierre

    Wat we zien is zeer zeker geen schoorsteen, wat we wel zien is een mogelijke verbrandingsgasafvoerleiding, om hier een de conclusie aan te verbinden dat deze uitmonding strijdig is met de regelgeving is te voorbarig en vergt nader onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.