Trap met hekwerk

(17-12-2010)


Deze trap leidt vanuit de tuin naar een vertrek op een garage. Misschien is er qua regelgeving best een mogelijkheid om de trapleuning zo open uit te voeren, maar bij een woning zou je dat toch helemaal niet moeten willen. Wie voelt zich verantwoordelijk als er een kind van deze trap valt?

2 reacties

  1. Martin zegt:

    ik ga er vanuit dat in deze situatie de normering van 1990 is aangehouden toen was de hoogte van de leuning van 0.9m voldoende en geen schoprand nodig (schoprand wil zeggen: als er bijvoorbeeld een hamer op het loopvlak ligt dat je deze eraf kunt schoppen middels je voeten en deze rand voorkomt dat) maar op deze foto lijkt het ofdat de bouwer dit heeft geplaatst na 2005

  2. Martin zegt:

    Nu is deze situatie ronduit gevaarlijk! in de stalen bordessenbouw is het noodzakelijk verplicht om de Leuning op 1.10m te hebben met een tussen ruimte (horizontaal) van max 0.5m en (verticaal) max 0.7m tussen de staanders, nu mist er op de hoek ook een staander en beneden onder een `schoprand` van minimaal 150mm, anders voldoet het niet aan de CE-normering 2014 (tot 2014 is de schoprand tot 100 mm voldoende)

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar archief
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven