Ga naar hoofdinhoud

Traphek

Bij een nieuwbouwwoning waarin standaard de hal is gescheiden van de woonkamer, is er opmerkelijk genoeg een traphek tegen een binnenwand geplaatst. Het traphek is gemonteerd na het bouwen van de wand. Wordt er hier domweg doorgegaan om de kosten voor het herstellen van de aanwezige gaten in de trapboom te voorkomen?

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Traphek

 • Hein

  Annemieke wat een onzinnige reactie. Lijkt mij geen keuze van de toekomstige bewoners. Wie bedenkt dit. De bewoners hebben vast niet een meerwerk optie toegepast voor het plaatsen van een wandje anders hadden ze de leuning aan die zijde ook wel laten vervallen of denk jij niet soms. Bedenk dat de fotograaf een reëler beeld van de situatie had en niet jij! Dus jouw woorden ” hoppa plaatsen” slaat werkelijk nergens op. Hopende dat jij niet en dat wereld rondloopt. Hoppa.

 • Annemieke

  Lijkt mij ook, Nico, en aangezien je op grond van het Bouwbesluit toch een leuning moet hebben, waarom aanpassen? Die standaard trap voorziet daar ook in, dus hoppa! Plaatsen!
  En misschien ook wel een keuze van de eigenaar, omdat die anders meerwerk moet betalen voor het aanpassen van de trap.

 • Nico

  Ik denk dat het een standaard trap is die bij de overige nieuwbouwwoningen is geplaatst (project) en hier misschien een meerwerk optie is toegepast voor het plaatsen van een wand. Dan kan je dus dit soort situaties krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.