Ga naar hoofdinhoud

Traphek

Bij een nieuwbouwwoning waarin standaard de hal is gescheiden van de woonkamer, is er opmerkelijk genoeg een traphek tegen een binnenwand geplaatst. Het traphek is gemonteerd na het bouwen van de wand. Wordt er hier domweg doorgegaan om de kosten voor het herstellen van de aanwezige gaten in de trapboom te voorkomen?

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Traphek

 • Annemieke

  @Theo.R, je hebt volkomen gelijk. Ik had ook niet ingeschat dat mijn opmerking zo’n reactie zou veroorzaken….

  Ik heb intussen ook contact gehad met de redactie, en daar ook aangegeven dat ik de nieuwsbrief altijd waardeer. Ik ben het met je eens dat de opzet van deze rubriek inderdaad verbeterd is, waardoor we niet meer hoeven te neuzelen over of iets wel of geen bouwfout is. Een item in deze rubriek kan wat mij betreft ook gewoon een opmerkelijke dan wel bedenkelijke oplossing zijn. En dat is mijn open en persoonlijke mening.

  Ik zal me voortaan wel even bedenken hoe ik mijn commentaar opschrijf, zodat lieden zich niet hoeven te storen aan mij, omdat ik niet goed gelezen of geïnterpreteerd word. Mijn eerste reactie ging trouwens alleen over de foto en deze opmerkelijke oplossing.
  Als we elkaar dan gewoon verder in onze waarde kunnen laten, dan ben ik ook weer blij, en kunnen we ons weer verbazen over wat er allemaal in het bouwwereldje gebeurt.

 • Theo.R

  Annemiek en Hein, iets meer taalbegrip en taalbeheersing voorkomt een aanvaring als hier. Jammer dat het nieuwe format van deze rubriek zo moet starten. Redactie: pluim voor de gewijzigde opzet.

 • Annemieke

  Nou Hein, jouw reactie getuigd ook niet echt van een mensenkennis.
  Lekker schelden, lekker makkelijk…
  Totaal misplaatste reactie van jou dus, op mij persoonlijk!

  Mijn reactie was namelijk gewoon ironisch bedoeld, dat jij dat niet uit mijn reactie en die van Nico opmaakt, is jouw probleem. Hoppa!
  Natuurlijk slaat deze oplossing nergens op, dat snappen wij mensen met vakkennis echt wel. Gewoon niet verder over nagedacht deze oplossing, ik denk dus precies wat Nico denkt, en wat jij blijkbaar ook denkt, Hein.
  Zijn we het toch nog ergens over eens.

  Misschien wel netjes als je even je excuses aanbiedt over jouw belachelijke aanval op mijn persoon.

 • Hein

  Annemieke wat een onzinnige reactie. Lijkt mij geen keuze van de toekomstige bewoners. Wie bedenkt dit. De bewoners hebben vast niet een meerwerk optie toegepast voor het plaatsen van een wandje anders hadden ze de leuning aan die zijde ook wel laten vervallen of denk jij niet soms. Bedenk dat de fotograaf een reëler beeld van de situatie had en niet jij! Dus jouw woorden ” hoppa plaatsen” slaat werkelijk nergens op. Hopende dat jij niet en dat wereld rondloopt. Hoppa.

 • Annemieke

  Lijkt mij ook, Nico, en aangezien je op grond van het Bouwbesluit toch een leuning moet hebben, waarom aanpassen? Die standaard trap voorziet daar ook in, dus hoppa! Plaatsen!
  En misschien ook wel een keuze van de eigenaar, omdat die anders meerwerk moet betalen voor het aanpassen van de trap.

 • Nico

  Ik denk dat het een standaard trap is die bij de overige nieuwbouwwoningen is geplaatst (project) en hier misschien een meerwerk optie is toegepast voor het plaatsen van een wand. Dan kan je dus dit soort situaties krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *