Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Uit de hoek

Twee kozijnen en twee dorpels. Allebei keurig in verstek. Maar om beide verstekken ook nog met elkaar te laten kloppen en de hoeken keurig aan te laten sluiten, is net te veel gevraagd. Een rekenfout? Een tekenfout? Of een uitvoeringsfout? In ieder geval staat het heel slordig.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Uit de hoek

 • rb

  Als het goed ingemeten was en de borderel goed uitgetekend was had dit niet hoeven gebeuren. Ongeacht hoe de kozijnen staan was het met een vals verstek op te lossen.

 • Dit is inderdaad duidelijk een bouwfout.
  Een tekenfout om precies te zijn. Dit is nu een van de redenen dat er strenger gecontroleerd moet worden of veel bureaus. Ik zie het zelf ook steeds vaker voorbij komen dat tekenbureaus te makkelijk om gaan met tekenen, te weinig over constructies na denken, en zeker dat er te weinig intern gecontroleerd wordt.
  Zeer frustrerend!

 • Piet

  Nou,

  Een bouwfout is het zeker. En oplossen met een kitnaad is niet oplossen. Lijkt nergens op.

 • Leon

  @Wilco
  Als de diepte van de dorpel overal gelijk was, dan was het verstek ook netjes geweest. Op basis van de foto lijkt het dat juist daar de angel zit: volgens mij is de rechter dorpel breder (maar dat kan ook optisch bedrog zijn).

 • Wilco

  Dit is alleen op te lossen door de rechterdorpel op de foto smaller te maken, zodat het verstek verplaatst. Maar als een architect overal dezelfde diepte van de dorpel wil zien … Dan zal hij zoiets voor lief moeten nemen. Met een nette kitnaad valt het in ieder geval bijna niet meer op.

 • ton aalmans

  Er is zwaar geknoeid met de ramen, in de hoek schuiven of staan ze voorelkaar, dus een raam is zeker te lang. In ieder geval komen de dorpels en stijlen van het raam in de hoek niet op de juiste manier samen, aan het rechter raam lijkt de stijl geen lijf te hebben.

 • pkuperus

  Jammer, dat het verstek niet precies samenvalt.
  Op een tekening vind ik zoiets al storend. Zijn volgens mij ook de kitnaad vergeten.

 • Henk

  Komkommertijd…

  Niet fraai, maar bouwfout is ook wel zwaar aangezet.

 • Staat het raam wel juist…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.