Ga naar hoofdinhoud

Uitsparing wasbak

wasbak

De wasbak heeft een uitsparing voor een kraan, terwijl de kraan zelf op de muur gemonteerd is. Hier heeft duidelijk iemand niet op zitten letten.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Uitsparing wasbak

 • Maarten

  Dat elektriciteitspunt ook niet helemaal conform voorschriften aangelegd (te dicht op waterpunt)…

 • Leon

  @Steven
  Dus volgens jou hebben ze mogelijk eerst de wasbak gemonteerd en afgekit op het tegelwerk, en daarna achteraf de waterleidingen ingefreesd in de wand voor die kranen? Met de beste wil van de wereld kan ik dat niet aannemelijk achten. En als dat wel het geval is, dan is de werkwijze an sich nog dommer geweest dan deze bouwfout.

 • Theo.R

  Beste Steven, jouw reflexie over deze scène is net zo’n giswerk als het mijne. Ook dat je reflecteert op de beweegredenen van de dader.

 • j.pieters

  Aan Steven.
  Als je commentaar wilt leveren dan graag de juiste benamingen bij onderdelen geven.
  Dat ding boven de wasbak links heet een wandcontactdoos.
  Een stopcontact is wat anders en wel de samenstelling van een steker en een koppelcontactstop. ( dus mannetje en vrouwtje gekoppeld).

  Grrrrrrrrrr……..

 • steven

  Je kunt hierover geen definitief oordeel geven indien je de achtergronden niet weet! Misschien vond de eigenaar die wandkranen wel erg mooi, maar was de wastafel al geplaatst en alles afgewerkt. Dus hoe verleidelijk een vermeende bouwfout er ook uitziet, je kunt beter eerst de achtergronden nagaan, vooraleer kritiek te spuien. Hoe verleidelijk dat soms ook is. Blijft kennelijk onopgemerkt, maar de meest uitgelezen plek voor een, weliswaar, geaard stopcontact is natuurlijk pal boven de wastafel ! Is het wel aangesloten, of zie ik er een soort glasplaat voor? Mogelijk een reflexie, of iets dergelijks, maar het maakt je nieuwsgierig naar de achtergrond van de dader. Zeker is dat dit alles bij elkaar, een “beetje erg verkeerd” aandoet!!

 • Martijn

  Mooie plek voor het inbouw zeeppompje.

 • Theo.R

  Vast een goedkope wasbak uit het “dumphoekje” van een bouwmarkt. Dat gat is geen probleem: afdekken met het Retro Keramieken zeepbakje op verchroomd sokkeltje van Megadump uit Wormer. Of het smaakvol is valt te bezien; smaak is immers het resultaat van duizend wansmaken.

 • Laurens

  @Jaap: Zo gebeurt het. Incompetente “adviseurs” die zich verschuilen achter een handtekening van de klant…. Triest. Neem je verantwoordelijkheid als specialist zijnde.

 • jaap

  vergeten af te doppen. Voor de rest conform goedgekeurde offerte koper uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *