Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Valspecie

Bij metselwerk krijg je wel eens valspecie in de spouw. Vervelend echter dat dit gebeurt bij een kozijn dat nogal ruim achter het buitenblad is geplaatst, terwijl ook de latei niet aansluit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Valspecie

 • p.kuperus

  Het kozijn zit er wel wat raar in. De kantelaaf is hier een volledige steen, terwijl deze normaal 7cm is. Die valspecie is een niet erg fraai, dus dit is een typische glitch/bug in het ontwerp.

 • JJ van Waaij

  Geen grote Bouwfout..

  @ danny de ruiter;

  tenminste 1 iemand die oplet en verder denkt dan wat we hier zien.. inderdaad lijkt mij het verborgen ventilatierooster de beste verklaring voor het ontbreken of niet zichtbaar zijn van de folie. als wat op de foto te zien is valspecie is, moet dit weggekrabt worden, mogelijk een compribandje langszij het kozijn, maar is niet nodig bij goed afdichting op binnenblad (rondom ventilatierooster is afdichting vaak lastig).

 • Danny de Ruiter

  Gezien de relatief grote opening boven het kozijn denk ik dat er een ventilatie rooster achter zit. In zo’n geval zit de folio hoger geplaatst. Neemt niet weg dat de valspecie beslist weg gehaald had moeten worden.

  Overigens is ook verticaal de uitwerking niet de allermooiste; gehakte stenen?

 • Michiel

  Geen folie is een bouwuitvoeringsfout. Maar de positie van dit kozijn in combinatie met deze negge absoluut een ontwerpfout! Architecten zijn in dit soort situaties te vaak ondeskundig (lees: tekenen maar wat en komen daarna nooit meer kijken).

 • Kees Snepvangers

  Ga vooral door met deze rubriek. Het maakt voor mij duidelijk dat het kwaliteitsbewustzijn in de bouw niet overal op een voldoende hoog niveau ligt.

 • gerrit smit

  Ik zie bij de fotos nooit iets van hoor en weder hoor. In het algemeen is op uw fotos totaal niet de zien hoe een en ander in elkaar zit. Hierbij is er ook volgens mij altijd een verschil tussen in iedergeval een ontwerp fout en een uitvoeringsfout U kunt beter stoppen met deze rubriek. Het lijkt erg op stemming makerij.

 • Martin Molenaar

  Ook geen folie/slabbe toegepast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.