Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vastgezet


Deze hemelwaterafvoer is keurig in de muur verwerkt. De zonder meer degelijke bevestiging is helaas minder subtiel gehouden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Vastgezet

 • piet jellema

  In ieder geval lekker sterk.Voorlopig geen onderhoud. Zo zie ik het graag.

 • Graaf

  Los van of die hwa mooier op de scheiding van de metselwerken had moeten zitten. Het is voor mij een bekende oplossing. Al vaker toepast.
  LORO-X, die deze vierkante hwa’s levert, heeft een speciale beugels die je aan weerzijden tegen het binneblad monteerd met een foamglas strook er tussen. Aan weerzijden van de hwa heb je dan maar 10 mm ruimte nodig. Zonodig kan je die nog afdichten met een denso-bandje enkele cm terugliggend.

 • WV

  zinloze foto…
  zinloos commentaar!
  laten we het over echte bouwfouten hebben!

 • Mercx, J.N.J.M.

  Een charmante oplossing!! Dit zeker als men dit vergelijkt met al die leijke PVC hemelwaterafvoeren, welke men op alle woningen, flats en kantoorgebouwen ziet. Wel alle aandacht voor raam- en deurpartijen, maar gevels ontsieren met slecht gemonteerde zwabberbuizen ziet men maar al te vaak. Deze uitvoering verdient nog verbetering, maar heeft mijn voorkeur boven wat men nu bijna overal ziet.

 • steven reinarz

  Foto geeft meer esthetische botsingen weer: de afvoer had best met wat meer speelruimte t.p.v. de scheiding tussen de twee metselwerkvlakken van verschillende kleur gekund.
  Voorts de uitstekende neus van de metalen latei boven de garagedeur met een overmaat aan specie.
  Het doorlopende metselwerk van kleur naar kleur is oog geen porem! Kortom, een zooitje. Had e.e.a. ook liever in een ruimer perspectief gezien.

 • rob

  zinloze foto.

 • John

  Het lijkt op ontwerp en geen fout? Een foto van de hele gevel zou helpen voor het beeld. (Had dan wel de onderlinge afstanden van de beugels gelijk gehouden?)

 • rb

  Tsja is dit een fout of door de ontwerper zo bedoeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.