Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Ventilatiedoorvoer geblokkeerd

In de woning wordt een ventilatieunit geplaatst met de bijbehorende muurdoorvoer, maar de buitengevelafwerking werd even vergeten met als gevolg dat het rooster niet meer geplaatst kan worden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Ventilatiedoorvoer geblokkeerd

  • ron

    @maarten
    lijkt me helemaal correct. lijkt me eerder een foto in de rubriek mooie oplossingen. Het rooster valt niet op. of het zit er nog niet. Volgens de redactie is het laatste het geval. Naar mijn mening is het nog niet af. Misschien dat een foto met een context dit wel kan verduidelijkheden. Redactie moet hier meer mee doen een of meerdere overzichtsfoto’s waaruit de context van het zogenaamde bouwfout (wat het maar al te vaak niet is) blijkt.

  • Theo.R

    Dit tafereel is een treurig voorbeeld van historiserende architectuur. Uiteraard weer meer hysterisch dan historisch. Als je dan naar het voorbeeld van de Chaletstijl (rond 1900) ontwerpt, doe het dan goed: die stijl kende (versierde) sierspanten (onder een ruim overstek) die in het vlak van de eveneens versierde windveer werden gepositioneerd en er werden tevens klassiek gemetselde schoorstenen gebruikt. In zo’n schoorsteen zou er dan voldoende ruimte zijn voor zowel een rookgasafvoer én een afvoer van een ventilatie-unit. Zo’n blikken pijp op het dak en een gat in de gevel is uiteraard goedkoper. Er zijn grenzen aan wansmaak en zuinigheid.

  • Door een gebrek aan overzicht op deze foto is slecht te zien hoever het “spant” van de gevel vandaan zit, het is sowieso op enige afstand van de gevel gezien de schaduwwerking. Geschat een cm. of 10-20 dus hoewel onhandig wel voldoende ruimte om een rooster aan te brengen toch? Als het slechts een afvoer is van een MV-unit zie ik niet echt een bezwaar, dan is het maar beter dat we zo weinig mogelijk zien van dat rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.