Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vergunningsvrij

Een vergunningsvrije aanbouw realiseren met goedkope arbeidskrachten. Het nieuwe metselwerk is gewoon op de bestaande tuinmuur en het schuurtje geplaatst. En voor het metselen zijn geen profielen gebruikt. En of je vrolijk gaat blijven van zulke laaggeplaatste lichtkoepels binnen zo’n hoge dakrand, zal de toekomst wel uitwijzen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

13 reacties op “Vergunningsvrij

 • J. Nijkamp

  Ik denk dat hier sprake is van vertekening door een goedkope cameralens.

 • Simon

  Het moet wel voldoen aan het Bouwbesluit.

 • @JvdB; zolang je voldoet aan de – landelijke – richtlijnen voor vergunningvrij bouwen heb je niets meer te maken met het bestemmingsplan. Wat daarin staat is pas van belang zodra je vergunningplichtig wilt bouwen.

 • JvdB

  @ Maarten

  Dat klopt, maar het merendeel wat ik zie (dit kan overigens ook aan de gemeente liggen) is het vaak : 55% over 300 M2, met een maximum van 100 M2 aan aan-uit-bijgebouwen en carports. Of iets dergelijks. Je kan hier veel over zeggen maar zonder bestemmingsplan kan je niet veel zeggen.

 • Teunis

  Volgens mij gaat de markt geen vergunningsvrije zelfstandige bouwwerken controleren. Bij nieuwbouw zal vergunningsvrij hopelijk wel meegenomen worden. Maar ja, voorlopig zijn er nog niet voldoende bedrijven en mensen. Of die er in 2018, 2019, 2020, …… wel zijn? Constructief blijft het wellicht staan, maar als het uiterlijk ook de kwaliteit is van de constructies? In ieder geval zal er geen water op blijven staan, tenminste ik hoop dat er een afvoer aan zit (die niet op het platte lager gelegen dak uitkomt) Met 1 afvoertje en de extra hoeveelheid water kon dat wel eens te weinig zijn. Arme buren die hier tegenaan moeten kijken 😉

 • Annemieke

  In ieder geval voldoende afschot…..

  Vergunningvrij of niet, een bouwwerk moet altijd nog voldoen aan het Bouwbesluit. Maar of hier strijd is met de constructieve eisen is op basis van de gegevens niet te beoordelen.
  Een leuke taak voor de toezichthouder om dat even te verifiëren.

  Benieuwd hoe zoiets er uit ziet als de Wet kwaliteitsboring in de bouw van kracht zou zijn.

 • @Kevin & JvdB; te zien is dat het achtererf ruim dieper is dan de uitbouw dus zelfs met het bestaande schuurtje zal hier niet snel de 50% bebouwing achtererf overschreden worden. In nagenoeg elk jong bestemmingsplan zijn de huidige vergunningvrije mogelijkheden al voorzien dus zolang eea. onder de 50 m2 en 5 m hoog blijft zal het al gauw voldoen aan vergunningvrij bouwen.

 • JvdB

  @Kevin

  Lastig te zeggen zonder de maten van het perceel en het bestemmingsplan kunt checken wat op die plaats geld.

 • Kevin

  Ik vraag me af of dit vergunningsvrij mogelijk is.
  Het ziet er naar uit dat hier de m2 worden overschreden.

  Om verder maar niet te spreken over de uitvoering.

 • Stijn

  Of ging de boel al nazakken op het dak voordat de voeger het heeft kunnen afvoegen.

 • Leon

  @BdeB
  Prima toch? Als men de daktrim recht had gehouden zat er een gat in het geheel en had je het niet deugdelijk kunnen bevestigen. Dus dan was het een echte bouwfout geweest. Nu is het hooguit een wat bijzondere vormgeving 😉

 • BdeB

  En dan ook doodleuk de trim meebuigen met het kromme metselwerk. Waar is je zelfrespect?

 • Mooi voorbeeldje van vergunningvrij bouwend Nederland! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.